"Jag är väldigt rak i min kommunikation"

Röda tråden är en artikelserie där Lokaltidningen presenterar färgstarka personligheter i Ljungby som i sin tur får ställa en fråga till ett nytt intervjuobjekt. Nu har turen kommit till AnnKristin Rådberg.

Av
Britt Louise Holmström

PERSONLIGT. I förra numret intervjuades blomsterhandlare Anders på Janssons blommor som ställer följande fråga till AnnKristin Rådberg som är teknisk chef på kommunen: Frågan är: Vad önskar du dig i julklapp till kommunen?  
Och svaret är:
- Jag önskar mig en vit jul, men inte snökaos på julafton utan att det kommer lagom mycket ett par dagar före jul. Det är både med omtanke om personalen och budgeten.
 
AnnKristin Rådberg arbetar som teknisk chef på Ljungby kommun med ansvar för över 200 anställda och sju avdelningar. Det är kansli, exploatering, VA/renhållning, hus, kost, räddningstjänst och gator/park. Hon har arbetat sjutton år i kommunen på olika befattningar.
 
Vad är din styrka som chef?
- Jag är väldigt tydlig och rak i min kommunikation. Jag gillar att få människor att utvecklas och att visa på möjligheterna och att kunna påverka.
 
- Jag tillträdde tjänsten i oktober så det är mycket som är nytt för mig. Men jag försöker lära mig. Bland annat var jag med min väninna och brorson och besökte räddningstjänsten och provade brandbilarna. Det var kul. Kostområdet är väl det jag kan minst om.
 
Mina hjärtefrågor handlar om kommunikation. Det är viktigt att vi strävar mot samma mål och att både anställda, politiker och allmänheten får information. En fråga är hur vi når ut med information till de som inte sitter vid en dator.
 
En annan hjärtefråga är trafiksäkerhet som jag har arbetat mycket med tidigare. Att kunna se hur antalet olyckor och dödsfall minskar när vi satte upp mitträcken på E4:an är något som jag är nöjd över.
 
Många cafébesök
På helgen går AnnKristin Rådberg gärna på stán och fikar på något av Ljungbys trevliga caféer. Till och med en väninna från Stockholm var imponerad över Ljungbys charmiga och välbesökta caféer. Och i helgen var AnnKristin i Lagan och tittade på Cooee design och - fikade på Sussies café.
 

AnnKristin Rådberg

Ålder: 45 år Bor: Ljungby
Familj: Gift och har två tonårsbarn
Yrke: Teknisk chef på Ljungby kommun
Bästa bok: Pappas lilla flicka av Elisabeth George
Bästa film: Vittne till mord med Harrison Ford
Favoritmusik: Zifa, som har svensk/sydafrikanska rötter.
Bästa maten: Sallad på Gamla Torg
Skulle vilja träffa: Farmor och mormor igen.
Kommunens smultronställen: Området vid Bräkentorp och Finnstugan
Detta får mig att skratta: Min brorson Gustav som är tre år.
Detta gör mig arg: Att det är läkarbrist i Sverige.
Detta är jag svag för: Choklad
Då gjorde jag bort mig: Jag gör ofta bort mig, men jag försöker snabbt glömma det.
Det visste ni inte om mig: Jag har bott i Junosuando i Tornedalen där det var jättekallt och mörkt på vintern. Det var ofta trettio grader och jag hade hela ansiktet inlindat i halsduken.
 
Frågan går vidare: Jag skickar vidare till Stefanie Denham som är min salsalärare. Varför lämnade du Panama?

AnnKristin Rådberg önskar sig en vit jul i julklapp.

AnnKristin Rådberg önskar sig en vit jul i julklapp.

Publicerad 01 December 2008 03:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen