Bra säsong för A-laget

Av
Av Kristina Estrin

FOTBOLL. Alvesta GIFs A-lag anno 2008 har varit ett lag med nästan bara egna unga spelare. Tack vare detta och många hårda närkamper, lyckades man avancera till division fyra!

-Vi kommer fortsätta satsa hårt nästa år. Efter att ha legat i femman så gick vi nu upp i division fyra. Men Alvesta GIF är en stor förening och vi borde höra hemma högre upp i serien än så, menar tränare Peter Ljung.  

Inspirerande

Han är optimistisk, och tycker att det är inspirerande att träna laget. -Det känns som om det vänt för oss. Jag hoppas att vi får behålla alla nuvarande spelare och tillföra spetskompetens.
Peter vill höja nivån ytterligare ett snäpp och se till att spelarna är väl förberedda på vad som väntar till våren. Han menar att de har mycket att leva upp till.
 

A-laget

A-laget "dekoreras" vid AGIF:s jubileumsfest på Thalia i oktober. Foto: Kristina Estrin.

Robin Malmkvist kändis

Ett par av de mest kända spelarna som fostrats av Alvesta GIF är Robin Malmqvist, som nu är målvakt i Öster, och Dzeved Selemagic, landslagsaktuell för P93. Historiskt sett finns också ett par spelare som började sin karriär i Alvesta GIF. Jörgen Sandell från Hjortsberga, spelade fotboll med Hammarby i allsvenskan i början av 1980-talet och Lars-Göran Ahl var skyttekung på 1970-talet.

Peter Ljung tycker att det är inspirerande att träna a-laget.
Foto: Kristina Estrin.

Peter Ljung tycker att det är inspirerande att träna a-laget. Foto: Kristina Estrin.

Sparka till en lädertrasa

Enligt Alvesta GIFs ordförande Magnus Bergh är grunden till AGIFs existens 'glädjen att få sparka till en lappad lädertrasa'. Kanske saker och ting inte behöver vara mer komplicerade än så om man inte vill. Det enklaste är oftast det bästa.

Publicerad 01 November 2008 03:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen