"Dans är kraft och attityd"

Stort intresse för dans i kommunen

Av
Av: Yvonne Cedergren

GISLAVED. Intresset för dans ökar hela tiden och några av danskurserna i Gislaved har så många medlemmar att det till och med danssugna killar och tjejer på kö. Andrea Donoso, som just kommit tillbaka från sin mammaledighet har fullt upp, men älskar varenda sekund av sitt jobb.
- Det är jätteroligt och jag är jättenöjd. Jag känner mig väldigt lyckligt lottad som får hålla på med det som jag själv tycker är så kul. Och att det dessutom är så många andra som gillar att dansa.
Sedan 2002 när danskurserna drog igång har intresset och medlemmarna ständigt ökat. Idag är det cirka 120 barn och ungdomar som ägnar sig antingen åt Streetdance, Breakedance, Show- Balett- eller Jazzdans.

Tränar inför Vårshowen

Just nu tränar tjejerna( för det är faktiskt mest tjejer) inför att få visa upp vad de kan med en temaföreställning vid vår-showen. Men innan dess åker en grupp av dem som hållit på längst till Jönköping nu i oktober för att uppträda på kulturdagsnatten.
Andrea själv är född i Chile och har med sig sin kärlek till musik och dans ända sedan barnsben. Redan som 11-åring dansade hon på operan i Santiago. Som 14-åring kom hon till Sverige och har sedan dess gått på dansskola i Uppsala och på balettakademien i Stockholm. Numera är hon utbildad danspedagog.
- Till Gislaved kom jag på grund av kärleken. Är det inte ofta så det är, säger hon och skrattar.
Att intresset för dans är extremt stort idag tror hon delvis beror på att media uppmärksammat olika danstävlingar och uttagningar. Men också på att det idag finns fler etablerade dansskolor och på att man ser på dans på ett lite annat sätt. Både som nöje och som sport.
- Det är ett härligt sätt att umgås och alla kan hitta sin "grej".

Publicerad 01 October 2008 03:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen