Jens Karlsson och Mikael Karlsson tog guld i lag i herrar 30 vid veteran-SM 2012. Mikael ska nu försvara sitt guld i singel 50 från förra året. Foto Hans Svensson
Jens Karlsson och Mikael Karlsson tog guld i lag i herrar 30 vid veteran-SM 2012. Mikael ska nu försvara sitt guld i singel 50 från förra året. Foto Hans Svensson
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Medaljchanser i veteran-SM


KARLSKRONA. Den 26 till 29 januari arrangerar Lyckeby BTK veteran-SM i bordtennis. Då har hemmaklubben minst två medaljkandidater.

De senaste fem åren har klubben arrangerat ett SM varje år och de började med veteran-SM 2012. Nu förväntas ungefär 400 spelare till Karlskrona idrottshall och Östersjöhallen där mästerskapet spelas.

– Vi siktar på att få större arrangemang varje år av flera skäl. Ekonomiskt är det intressant och så är det mycket lättare att få medlemmar att hjälpa till i stället för att sälja lotter. Det är oerhört positivt och alla tycker att det är kul att det händer något, säger Lyckeby BTK:s ordförande Jörgen Kjellson.

Från klubben ställer nära 20 spelare upp i veteran-SM. Minst två av dem har medaljchans. En av dem är Mikael Karlsson i klassen herrar 50 som ska försvara sitt guld från förra året. Den andra medaljkandidaten är Thomas Comstedt som spelar i herrar 40 och bland annat har tagit guld i dubbel under veteran-SM.

– Men det är tufft motstånd så det kommer inte att bli lätt. 40 är den yngsta klassen och en av de tuffaste spelarna blir Magnus Månsson som spelar i pingisligan fortfarande, säger Kjellson.

Att mästerskapet arrangeras på hemmaplan menar han både skapar intresse för sporten och visar at det går att spela bordtennis hela livet. Lyckeby BTK:s äldsta spelare är nämligen 88 år. Det är gratis inträde till mästerskapet som börjar med de äldsta klasserna på torsdagen och fredagen och sedan spelas klasserna 40, 50 och 60 under lördagen och söndagen.

Lyckeby BTK samarbetar med skolorna Aspero idrottsgymnasium och af Chapmangymnasiet då några elever hjälper till med arrangemanget för att lära sig hur arrangemang genomförs.


Publicerad: 03. januari 2017 14:00
¨
Läs också:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter
från Lokaltidningen

Startsidan just nu