"Jag heter Susanne Bramstedt och är 28 år. Jag är gift med Robert och tillsammans har vi tre flickor som är 7, 4 och snart 1 år gamla. Jag arbetar heltid som undersköterska, vilket jag trivs bra med. På fritiden umgås jag med min familj och när egentiden dyker upp framåt kvälarna när barnen sover, brukar jag driva min blogg. Det är en ocensurerad, humoristisk blogg med många igenkännande inslag. Och det är precis det jag tänker skriva om här med. Bloggen finns på nouw.com/bubbelmamma". Foto: Agnes Mako
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Läsarskribent Susanne Bramstedt: "Dagen när stackaren bröt ihop"


FÖRÄLDRALEDIGHET. Precis innan jag skulle påbörja min mammaledighet, tyckte jag att det skulle bli så sjukt skönt att slippa jobbet. Att slippa vara social. Att bara få vara hemma och få koll på läget för engångs skull. Kunna vara tillgänglig för mina barn. Kunna umgås med vänner. För det har man tid med när man är hemma (att man inte inser att ens vänner faktiskt pluggar eller arbetar, det glömmer man). Detta var skönt i cirka två månader. Jag var lite svinigt entusiastisk i början. När en tid hade gått kände jag mig helt förstörd. Det var en omöjlighet att ta sig någonstans med tre barn utan bil. Jag kände ett starkt behov av att komma hemifrån och slippa gå här hemma och bara vara mamma. Jag behövde en slags social kontakt med en annan vuxen människa (nu menar jag inte någon snuskrelation fast det behövde jag kanske det med). Jag kände mig helt enkelt som en sliten småbarnsmamma som totalt glömt bort hur man sminkar sig. Här går man i sina gamla mammakläder trots att man hunnit föda fram ungen. Jag kände mig oerhört attraktiv.

När Herr Bramstedt kom hem och hade en ledig dag, då förväntade jag mig att han ville umgås med mig. Jag fullkomligt bröt ihop när han sade att han hade fotbollsträning eller något annat inplanerat med sina vänner. Jag längtade efter att få komma in i arbetslivet. Omgående. Både jag och Herr Bramstedt hade ingen som helst förståelse för våra liv. Herr Bramstedt påbörjade sin föräldraledighet för cirka två månader sedan. Han var lite oroligt nöjd med detta. Han var en riktig husmor, han var fantastisk och lagade middag och planerade in aktiviteter och körande med ungar till deras aktiviteter. En satans massa aktiviteter. Han kunde inte förstå att jag kände som jag hade gjort.

Jag funderade på hur länge “Superfarsan” skulle orka med. Jag slog vad med mig själv. Detta höll i sig tills i dag. I dag var dagen den stackaren bröt ihop. I dag är dagen han faktiskt förstod varför jag startade upp min blogg. I dag är dagen då vi förstår varandra. Jag älskar den lille skallige man jag gifte mig med. Tur för mina barn att jag älskar dem med.

SUSANNE BRAMSTEDT


Publicerad: 21. december 2016 10:00
¨
Läs också:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter
från Lokaltidningen

Startsidan just nu