Jag heter Ellen Perfekt och driver en blogg där jag vill pusha andra att tro på sig själva. Jag vill kunna påverka det och förändra det till det bättre! På min lediga tid utöver skolan lägger jag ner mycket tid på träning, dans och bloggen såklart. Kika gärna in på den här: ellenperfeekt.spotlife.se  
Foto: Erika Perfekt
Jag heter Ellen Perfekt och driver en blogg där jag vill pusha andra att tro på sig själva. Jag vill kunna påverka det och förändra det till det bättre! På min lediga tid utöver skolan lägger jag ner mycket tid på träning, dans och bloggen såklart. Kika gärna in på den här: ellenperfeekt.spotlife.se Foto: Erika Perfekt
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Läsarskribent Ellen Perfekt: "Vågar vi lova saker?"


LÖFTEN. Kan vi människor lova saker egentligen? Kan vi uttala ordet lova med 100 procent säkerhet? Lova. Det är ett väldigt starkt ord enligt mig. Det är ingenting att bara slänga ut sig även fast att vi använder det väldigt mycket i vår vardag och gör mycket i vår vardag. Lova, det ordet är något som kan göra allt bra men förstöra allting med. Jag lovar. Det är att ge ett löfte. Ett löfte som egentligen säger att jag ska kämpa, jag ska se till att detta ska bli 100 procent bra, ingenting ska gå snett.

Vi kan inte lova. Vi kan sätta upp mål, förväntningar och önskningar, men lova kan vi inte göra. Vi vet aldrig när någonting kommer att gå snett, vi vet aldrig när det vi sa att vi skulle kommer att försvinna, när orden vi lovade till varandra kommer att suddas ut, om de kommer att göra det.

Ta ett giftermål som exempel. Paret står där framme, fint klädda och lovar att älska varandra i nöd och lust, att bara skiljas åt när döden kommer. Men varför går så många förhållanden sönder? Jo, för att kärleken tar slut fast att vi lovade. Vi vet inte vad livets gång kommer att ge, vi vet inte vilka hinder som kommer i vägen för det vi lovade för några sekunder sedan och det är någonting vi människor måste acceptera. Vi människor kan inte ens lova små saker för vi vet aldrig vad som kommer att komma på vägen fram dit och det är ingenting vi kan rå för.

Lova eller inte lova. Jag tror att det är bättre att sätta upp mål. Sätta upp att mitt mål är det här och ska jag ska försöka följa detta så noggrant jag bara kan. Vi kan ha önskningar om att det ska bli såhär men det är inte något jag kan lova för jag inte vad som kommer komma på dagens gång. Men egentligen är det så med väldigt många ord om man tänker efter. För grejen är ju den att många slänger bara ur sig ord sen som inte betyder något i slutändan för den personen men kanske för andra det betyder hela världen.

Lova eller inte lova? Mål eller inte mål? Önskningar eller inte önskningar? Lova kan vara allt eller inget.

ELLEN PERFEKT


Publicerad: 22. december 2016 09:00
¨
Läs också:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter
från Lokaltidningen

Startsidan just nu