Jag heter Ellen Perfekt och driver en blogg där jag vill pusha andra att tro på sig själva. Jag vill kunna påverka det och förändra det till det bättre! På min lediga tid utöver skolan lägger jag ner mycket tid på träning, dans och bloggen såklart. Kika gärna in på den här: ellenperfeekt.spotlife.se  
Foto: Erika Perfekt
Jag heter Ellen Perfekt och driver en blogg där jag vill pusha andra att tro på sig själva. Jag vill kunna påverka det och förändra det till det bättre! På min lediga tid utöver skolan lägger jag ner mycket tid på träning, dans och bloggen såklart. Kika gärna in på den här: ellenperfeekt.spotlife.se Foto: Erika Perfekt
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Läsarskribent Ellen Perfekt: "Acceptera att du är du"


SJÄLVKÄNSLA. Självförtroende och att vara nöjd med den man är kan vara svårt. Det är kanske inte alla som har bra självförtroende, eller som känner att jag är en bra person så som jag är. För vi lever i ett samhälle, en värld där vi ska vara så mycket hela tiden. Den ena efter den andra säger något om ”hur man ska vara” och alla snygga bilder som publiceras ut på nätet och där kommentarerna flödar in. Hur man lyfter folk till skyarna, vilket är bra ändå men det är klart att alla som tittar på bilderna vill se likadana ut som den som fick 20 kommentarer och 45 likes. Att vara någon i dagens samhälle. Alla vet vem personen är och personen blir nästan berömd bara på det. Alla ska vara som den personen. Alla andra vill vara lika bra, vill visa upp sig lika mycket. Men det är klart att dem som inte är som den där på Instagram, som inte får alla likes och kommentarer börjar tvivla på sig själv om man ens duger som man är i någonting.

Det står väldigt mycket bra på internet om att man ska gilla sig själv, att man ska trivas med den man är. Kanske vissa bilder på Instagram kan hjälpa någon att få en positivare syn på sig själv. Men sen tror jag att det är en oerhört stor fälla med. För att alla jämför med andra, alla ska lägga ut selfies och skriva ett underbart citat under. Alla ska få kärlek under alla bilder. Människor jämför och kollar på andra, sedan vänder man det mot sig själv och tycker då att vi ser en mindre person i oss själva och att vi inte är lika bra som andra och förminskar oss själva.

Vi måste sluta tävla med varandra. Det är klart att man kan få hjälp med en hel del för att hitta sig själv genom sociala medier. Men för att bli du och vara du måste du lära känna dig själv och börja acceptera att detta är den personen jag är och så är det. Det hjälper inte om du får mer kommentarer på en bild eller trycker ner dig själv för att du inte får en snygg bild som du ska lägga ut. Vad ska vi få ut av en bild? Kärlek? Trygghet? Ska vi kunna förlita oss på en bild på nätet som någon lägger ut och tro att allting är så bra när det inte är det? Vi blir elaka mot andra med för att vi inte tar tag i vårt självförtroende och ser till vilka människor vi är och att det är okej att vara så som man själv är.  

Jag kommer inte skriva ”älska dig själv”. För jag vet hur sjukt svårt det är att göra det. Men jag säger såhär, acceptera att du är du och att det är okej. För ingen annan är som du!

ELLEN PERFEKT


Publicerad: 07. december 2016 09:00
¨
Läs också:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter
från Lokaltidningen

Startsidan just nu