"Jag heter Anna Bergström, är 40 år gammal, född i Skyttens tecken och bor i Öjaby strax utanför Växjö. Arbetar i vanliga fall heltid i tjänstemannabranschen, men älskar även att skriva! Har en härlig familj samt 2 undulater och 21 fiskar. Mina intressen är exempelvis att skriva, läsa, friluftsliv, äventyr, matlagning, att tyda drömmar och att måla med bivax. Jag tror helhjärtat på att det finns änglar och mirakel." Foto: Peter Ahl
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Läsarskribent Anna Bergström: "Varför tappar man bort varandra?"


RELATIONER. Jag har en väninna som jag är oerhört glad i. Inte bara för att hon har en sådan fantastisk humor utan även för att hon är så kreativ, omtänksam, full av goda idéer och sprider en sådan härlig energi omkring sig. Hon och hennes man har nu, trots några barn tillsammans och med mycket erfarenheter ihop, bestämt sig för att gå skilda vägar. Jag och min sambo har redan varit där, fast med våra föredettor.

Hur kommer det sig att så många tappar bort varandra på vägen? Varför fastnar man i mamma och pappafällan? Varför ser man inte till att ta sig tiden att bara vara? Man. Kvinna. Älskande. Människa. Vad är det egentligen för samhälle vi lever i när det är viktigare att jobba över för att ha råd med senaste bilmodellen, istället för att värna varandra? Varför är det viktigare att gå på gymmet och på after-work istället för att ta sig tid att gå på bio med den man älskar? Vad hände på vägen?

Jag tror att det är minst lika viktigt att ta sig tid till reflektion som det är med dans, yoga, jakt, bastukvällar och att skaffa sig ett statushus. Det är faktiskt viktigare att stanna upp för reflektion. I tystnaden, stillheten och lugnet får hjärtat en chans att tala om för dig vad som är viktigt för dig.

Det finns strategier att ta till för att inte tappa bort varandra. Ta en lunch ihop mitt på dagen, avsätt en dag, kväll eller natt till bara varandra någon gång i månaden. Spela spel, skratta, busa och uppskatta varandra. En liten lapp på morgonen kan förgylla hela dagen för den man älskar. Framförallt, så sänk kraven på hur ert umgänge eller er tid ihop 'ska' se ut. Jag tror att de flesta med mig kommer ihåg de lyckligaste ögonblicken ihop med partnern som det där popcornkriget, den där picknicken eller det där filmmaratonet i sängen en gråmulen dag.

Barnen flyttar så småningom hemifrån, men ni ska fortsätta att leva ihop.

När var ni senast bara man och kvinna?

ANNA BERGSTRÖM

 

 

Foto: Anna Bergström
Foto: Anna Bergström

Publicerad: 23. november 2016 13:00
¨
Läs också:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter
från Lokaltidningen

Startsidan just nu