"Jag heter Anna Bergström, är 41 år gammal, född i Skyttens tecken och bor i Öjaby strax utanför Växjö. Arbetar i vanliga fall heltid i tjänstemannabranschen, men älskar även att skriva! Har en härlig familj samt 2 undulater och 21 fiskar. Mina intressen är exempelvis att skriva, läsa, friluftsliv, äventyr, matlagning, att tyda drömmar och att måla med bivax. Jag tror helhjärtat på att det finns änglar och mirakel." Foto: Peter Ahl
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Läsarskribent Anna Bergström: "Jag duger i alla fall"


JULTANKAR. I dag har varit en sådan där riktigt kall, grå och fullständigt meningslös dag som man kan känna att man har ibland. Det började med att jag försov mig (bara det förstör hela dagen för mig). Det är då man kommer på att man glömde lunchlådan i kylen, julkorten man skulle posta och allt det där andra egentligen helt oväsentliga som man tror att man måste göra. Och särskilt såhär i jultider kan det kännas lite extra tungt när man tror att man ska vara den där superbruden som bakar lussebullar samtidigt som hon lagar mat, städar och slår in julklappar.

Jag kom på mig själv med att tänka i de banorna idag. Särskilt när dagen eskalerade i takt med människor som hade ätit både huggorm och taggtråd till frukost. Då började jag få lite panik och tilltagande ångest. Över att jag inte kunde få andra människor att känna sig tillfreds. Över att saker liksom bara gick helt tvärtemot. Ni vet den där känslan när man önskar att man hade stannat hemma i sängen och dragit täcket över huvudet.

I vilket fall, efter lite resonemang med mig själv kom jag fram till att jag inte alls behöver låta det förstöra dagen eller mitt vanligtvis så goda humör. Det är ju så att om man inte har några skitdagar, så vet man ju inte heller vilka som är bra. Och om man aldrig känner sig trött och lite nere, så vet man ju heller inte hur det känns att vara glad och tillfreds.

Så, här sitter jag nu ikväll, inlindad i en filt framför brasan medan alla andra jäktar med luciatåg, julklappsjakt och diverse storbak. Och jag är så tacksam för att jag bara får lov att vara. Vara precis den jag är och göra precis det jag vill i denna stund. Vara precis så trött som jag önskar. Vara precis så lagom som jag vill. Och känna att jag faktiskt duger i alla fall. För hur det än är och vad man än gör, så blir det ju ändå jul varje år! Eller hur?

ANNA BERGSTRÖM

 

 

Foto: Peter Ahl
Foto: Peter Ahl

Publicerad: 22. december 2016 08:00
¨
Läs också:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter
från Lokaltidningen

Startsidan just nu