"Jag heter Anna Bergström, är 41 år gammal, född i Skyttens tecken och bor i Öjaby strax utanför Växjö. Arbetar i vanliga fall heltid i tjänstemannabranschen, men älskar även att skriva! Har en härlig familj samt 2 undulater och 21 fiskar. Mina intressen är exempelvis att skriva, läsa, friluftsliv, äventyr, matlagning, att tyda drömmar och att måla med bivax. Jag tror helhjärtat på att det finns änglar och mirakel." Foto: Peter Ahl
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Läsarskribent Anna Bergström: "Hur möter Du Dina medmänniskor?"


BEMÖTANDE. Jag är en av de där människorna som många säkert skulle tycka är konstig eftersom jag väljer att åka buss till och från jobbet. Det finns någon som undrat varför jag gör det när jag har körkort och kan välja att köra bil var jag än vill ta vägen. Tja, jag tycker det är ganska skönt. När andra skrapar rutorna eller är oroliga för halkan slipper jag tänka på var jag ska hitta parkering och kan dessutom njuta av bussturen med min favoritmusik i öronen.

En sak jag funderat kring på sistone är det här med ögonkontakt. När bussen kommer hälsar jag alltid på chauffören, men de flesta som kliver på, ägnar inte hen en endaste blick och skulle nog bara vara besvärade av att behöva prata. Alla har ju olika morgonhumör, men vad skulle hända om den Du älskar inte tittar Dig i ögonen när Ni pratar? Hur skulle Du känna Dig om Din läkare började undersöka Dig utan att bevärdiga Dig med en blick? Hur älskade tror Du att Dina barn skulle känna sig om Du aldrig tittade på dem?

Nu menar inte jag att man kan eller ska älska hela världen. Däremot får man en mycket bättre dag själv samtidigt som man ger en annan människa en mycket bättre start på dagen om man åtminstone kan hälsa på varandra. Min äldsta dotter har ett härligt uttryck för sin familj och sina vänner. Hon kallar oss för 'sina människor'. Vad skulle hända om vi tar det uttrycket ett steg längre och faktiskt reflekterar över att alla är våra människor/medmänniskor?

Testa att släppa Instagram eller Facebook (ja, hela Din mobil) en dag. Testa att bara studera Din omgivning utan några störningsmoment. Jag lovar, Du kommer att uppleva världen ur ett helt annat perspektiv.

Hur möter Du egentligen Dina medmänniskor?

ANNA BERGSTRÖM

 

 

Foto: Anna Bergström
Foto: Anna Bergström

Publicerad: 30. november 2016 13:00
¨
Läs också:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter
från Lokaltidningen

Startsidan just nu