Louise Erixon (SD) anser att kommunstyrelsens ordförande Heléne Björklund (S) borde be om ursäkt till försvaret.
Louise Erixon (SD) anser att kommunstyrelsens ordförande Heléne Björklund (S) borde be om ursäkt till försvaret.
Foto: Mostphotos
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Insänt: Be om ursäkt till försvaret

Louise Erixon (SD)

INSÄNT. Regeringens dom över den planerade vindkraftsparken i Hanöbukten har nu kommit och glädjande nog valde man att prioritera försvarets intressen i övningsområdet (och därmed i förlängningen rikets säkerhet)  framför skattesubventionerad och instabil kraftproduktion - med kort levnadslängd. Ett annat beslut än nej i frågan hade enligt oss inte varit acceptabelt.

Efter beskedet har reaktionerna hos de besvikna varit starka där i synnerhet Sölvesborgs kommunalråd, Heléne Björklund (S) gett ut hårdast slag under bältet. Det är anmärkningsvärt hur hon ursinnigt anklagar försvarsmakten för "fulspel" och insinuerar att de ska ha ljugit i sina bedömningar genom att "utnyttja det utrikespolitiska läget för att få sin vilja fram."

Björklunds utspel är inget annat än osmakligt. Framförallt då hon med detta generellt misstänkliggör svensk försvarsmakts förmåga att göra korrekta bedömningar om sin egna verksamhet när det gäller exempelvis skjutövningar, radarövervakning och spaningstrafik. Ett starkt försvar i utveckling kräver respekt för de behov man anser sig ha - detta utan att socialdemokratiska småpåvar kastar fram konspirationsteoretiska lögner som skadar vår försvarsmakt.

Man kan inte annat än att hoppas att uttalandet är gjort i affekt och att det inte är något som kommunalrådet egentligen står för. Undertecknad vill därför uppmana Björklund att snarast rikta en ursäkt till vårt försvar.

 


Publicerad: 03. januari 2017 14:00
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter
från Lokaltidningen

Startsidan just nu