Foto: Reumatikerförbundet
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Ingrid Burman blir ny landshövding


KRONOBERG. Från före detta vice ordförande för Vänsterpartiet och riksdagens socialutskott till landshövding i Kronoberg, det är resan Ingrid Burman nu är på väg att göra.

Regeringen har utsett just Ingrid Burman till Kronobergs nya landshövding, en post hon kommer tillträda den 1 februari och inneha till den 31 oktober 2019.

– Det känns oerhört trevligt och kul att få frågan, men samtidigt är det en stor utmaning och jag hoppas och tror att jag kommer trivas utmärkt i Kronoberg och att Kronobergarna ska trivas med mig, säger hon.

Efter någon dags betänketid tackade hon ja när hon först fått frågan och hon känner själv att hon har vad som krävs för att ta sig an uppdraget genom hennes tidigare erfarenheter.

– Jag har jobbat nära länsstyrelsen på flera sätt tidigare och följt deras arbete och jag hoppas att den mixen tillsammans med min grund i juridiken låter mig bidra till deras arbete på ett positivt sätt.

På frågan hur hon vill vara som landshövding kommer ett snabbt svar.

– Jag vill arbeta för samverkan, för jag tror att all utveckling kräver samverkan. Jag hoppas att jag kan skapa mycket kontakter med andra viktiga aktörer i länet och jag vill få dem att samarbeta så mycket som möjligt, lagarbete är vägen framåt.

Nu ska hon fram till den 1 februari flytta bopålarna från Uppsala där hon har bott de senaste 40 åren.

– Jag kommer ner för ett kort besök nästa vecka för att träffa folk och se bostaden, sedan blir det att avveckla mina andra engagemang fram till dess att jag ska börja här.


Publicerad: 12. januari 2017 10:01
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter
från Lokaltidningen

Startsidan just nu