Ida da Silva. Foto: Fredrik Reuterhall
Ida da Silva. Foto: Fredrik Reuterhall
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Idol-Ida släpper nytt: "Vill känna publikens kärlek"

Sen vill Ida da Silva släppa EP och skriver även låtar åt andra


HELSINGBORG. I dag släpper helsingborgaren Ida da Silva sin tredje singel, samtidigt som hon skriver nya låtar åt både sig själv och andra artister.

Hösten 2015 medverkade hon i tv-programmet Idol och slutade sjua. Kort därefter gick flyttlasset till Stockholm där hon bor sedan dess. Det var en märklig känsla att leva i rampljuset den hösten. Lika underligt var det när lamporna sedan släcktes, berättar hon.

– Efter det försökte jag hitta vad jag ville göra och hur jag skulle göra det. Det tog mig typ ett år att bearbeta allt som hade hänt, innan jag kände att jag hade hittat rätt, säger Ida da Silva som kommer från Helsingborg.

I början av 2017 släppte hon så sin första singel, ”Nah nah”, i samarbete med producenten Herman Gardarfve som hon lärde känns under Idolresan. Låten följdes av en andra singel, ”When I Want You”. Snart kan hennes följare lyssna till en tredje, ”Throw Your Love”.

– Det känns väldigt roligt. Den skiljer sig rätt mycket mot de andra två låtarna. Det är mer kraft i den här, mer power. Den sätter sig direkt på hjärnan och jag blir så glad när jag hör den, säger popartisten.

Låten skrevs först av Miss Li. Därefter presenterades den för Ida som sedan var med och utvecklade den vidare.

– Jag älskade låten direkt och ville jobba med den, säger hon om singeln som släpps på Spotify och I-tunes nu på fredag, den 11 augusti.

Ida da Silva har även börjat skriva låtar åt andra.

– Men det är inget som har släppts än, säger hon.

– Jag tycker om när det är en Idatouch i låten. Det är kul när någon gör det till sin grej även om det är min grej från början.

Och hur skulle du beskriva Idatouchen?

– Mina låtar är alltid pop men jag tar inspiration från reggaen och dancehall. Det är min touch på det hela.

Den framtida musikkarriären tar hon stegvis, förklarar hon.

– Jag vill känna att jag har en samling låtar som jag kan framföra för en publik som vill lyssna på mig. Jag vill känna publikens kärlek till mig, säger hon.

Popartisten jobbar på en EP som hon hoppas ska kunna släppas i framtiden. När vet hon ännu inte.

– Den ska kunna ge en genomgående bild av hur jag låter.

Hemstaden Helsingborg finns ofta i tankarna,

– Det är den vackraste staden enligt mig. Det är hem för mig. Jag brukar åka hem för att hälsa på familjen och mina vänner. Det är skönt när man väl är hemma.

Snart drar en ny säsong av Idol igång.

Skulle du rekommendera människor som vill bli artister att delta i programmet?

– Känner man att det är den vägen man vill gå som popartist tycker jag att man ska söka om man känner att man är hundra procent redo. Det kan vara väldigt kämpigt när man väl är inne i det. Det har absolut både för- och nackdelar. Men tiden i Idol utvecklade verkligen mitt artisteri och det var en stor fördel för mig, berättar Ida da Silva. 


Publicerad: 11. augusti 2017 06:00
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter
från Lokaltidningen

Startsidan just nu