Fanny Fallesen hedrades med en egen Mc-kortege. Foto. Änglafoto
Fanny Fallesen hedrades med en egen Mc-kortege. Foto. Änglafoto
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Hundratals bikers slöt upp bakom sjuka Fanny


ÄNGELHOLM. Över 200 bikers körde under lördagen genom centrala Ängelholm i kampen mot mobbning. Längst fram satt 19-åriga Fanny Fallesen, som tillsammans med organisationen Bikers mot mobbning, BMM, stod bakom kortegen.

– Det är helt ofattbart att så många kom och slöt upp. Vi hade hoppats på 30-40 och trodde aldrig att det skulle bli så här många, säger en glad men chockad Fanny Fallesen som är tacksam över både uppmärksamheten och de pengar som samlades in under dagen.

– Det blev en del till NF-förbundet som vi som är drabbade av sjukdomen tillsammans ska göra något kul för, berättar hon.

19- åriga Fanny Fallesen, som Lokaltidningen tidigare berättat om i serien "Min ovanliga diagnos" lider av Neurofibromatos (NF), en nerv- och tumörsjukdom, som bland annat gör Fannys vänsterben skört som porslin. Otaliga gånger har benet gått av och de många operationerna har gjort att det vänstra benet i dag ser annorlunda ut än det högra, något som Fanny mobbats för under sin skoltid.

– Det var alltid något de störde sig på. Jag ville bara vara som alla andra men istället blev jag mobbad för att jag var sjuk och annorlunda. Ofta kallade de mig ”hon med rullstolen”, ”hon med benet”, ”CP-unge”, ”DAMP-unge” och så vidare. Ett tag vantrivdes jag så mycket att jag låtsades ha ont för att slippa gå i skolan, berättar hon.

Efter Lokaltidningens artikel har Fannys situation fått stor uppmärksamhet både av andra medier och privatpersoner. Några som berörts av hennes öde är Marie och Ulrik Brynbo och föreningen "Bikers mot mobbning" som tillsammans med Fanny tog intitativ till helgens kortege och insamling.

– Vi kände direkt att det här var något viktigt, något som vi i föreningen borde göra en insats för, sa Marie Brynbo inför arrangemanget.

Förhoppningen var att samla bikers från hela Sverige och köra en mäktig kortege genom staden för att uppmärksamma och samla in pengar till NF-förbundet och samtidigt stå upp mot mobbning.  Och så blev det också, men mycket bättre än väntat.

– Det är helt otroligt att det blev så stort. Det trodde jag aldrig, säger Fanny som fått blodad tand om att fortsätta sprida kunskap om sin sjukdom och även att motverka mobbning. Till alla de som just nu är i den situation hon själv var under sin skoltid vill hon bara säga en sak.

– Fortsätt kämpa. De som mobbas fattar inte bättre och är inte värda att lägga energi på.

 

 

 

 


Publicerad: 12. september 2016 13:50
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter
från Lokaltidningen

Startsidan just nu