André Svensson. Foto: Martin Wingren
André Svensson. Foto: Martin Wingren
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Har adhd och dyslexi – driver mångmiljonföretag

Nu vill André Svensson hjälpa barn med samma problem


ÄNGELHOLM. Han hade det kämpigt i skolan, med både adhd och dyslexi. Men i karriären har det varit en resurs, menar André Svensson som vill vara en förebild för och inspirera barn med liknande svårigheter.

– Utan entreprenörsandan, adhd:n och min revanschlust så hade jag inte kommit hit, säger André Svensson.

Han driver de två företagen Villans glas och Räckesbutiken. Det sistnämnda har genomgått en kraftig expansion på senare år, vuxit till en omsättning på 40 miljoner kronor och kommit med på Dagens industris lista över så kallade gasellföretag.

Men skoltiden var inte lika framgångsrik för André Svensson. Han hade dyslexi och på den tiden fanns inte de hjälpmedel som finns i dag.

Efter studenten hittade han istället sin framgång inom företagande. Han började arbeta i familjeföretaget, som hans farfar startade. Och fick en rivstart direkt med att starta upp en ny rörelse i Båstad, från grunden.

– Jag har velat ta revansch hela tiden. Och visa att det går, trots adhd och dyslexi, säger André Svensson.

För att hjälpa och göra något för andra kom han på idén att låta barn med svårigheter få åka en tur i hans Ferrari, något som han lade ut på Facebook och som genast delades och fick stor spridning. Han eftersökte berättelser om hur barn och familjer är påverkade och berättelserna strömmar in.

– Det är så många som tycker att det jag gör är positivt och fint. Jag gör inte det för att framhäva mig själv eller mitt företag, säger han och fortsätter:

– Jag har fått så många starka berättelser, så jag har suttit och haft nära till gråten när jag läst dem.

Det har även börjat komma förfrågningar till André Svensson om han skulle kunna börja föreläsa kring dyslexi, inlärningssvårigheter och mobbning.

– Det är något jag funderar på men har inte riktigt bestämt mig ännu, säger han.

 


Publicerad: 27. juli 2017 06:00
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter
från Lokaltidningen

Startsidan just nu
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa