Foto: Privat/Ritzau
Foto: Privat/Ritzau
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Hans t-shirt gör succé i modevärlden

Victoria Beckham sågs bära plagget


HELSINGBORG. Jonas Frank blev ombedd att designa en t-shirt inför New York Fashion Week. Nu vill många ha plagget. En som redan skaffat ett exemplar är modeikonen Victoria Beckham.

– Jag trodde aldrig att det skulle bli så pass stort. Det här är nog mina femton minuter i rampljuset, säger helsingborgaren till Lokaltidningen.se.

Jonas Frank arbetar som art director i Stockholm och har gjort sig känd för flera framgångsrika reklamkampanjer. När den världsberömda stylisten Giovanna Battaglia skulle släppa en ny bok under modeveckan i New York blev helsingborgaren ombedd att ta fram en t-shirt på temat.

Resultatet blev ett lika enkelt som genialt plagg med texten "Fashion Emergency" spegelvänd över bröstet.

– Jag inspirerades av alla selfies man ser i dagens instagramflöde. Tanken är att man ska kunna läsa texten rätt först när man ser den i mobilen eller i en spegel. På något sätt är budskapet också att man duger som man är, säger Jonas Frank.

T-shirten trycktes upp och skickades till New York. Sedan tänkte Jonas Frank inte mer på saken. Ända till i går kväll.

– Det började plinga jättemycket i mobilen. Jag öppnade ett av alla meddelanden och där såg jag Victoria Beckham med min t-shirt när hon lämnar sitt hotell i New York under modeveckan.

– Det är en ganska speciell känsla med tanke på att jag svängde ihop den här t-shirten på datorn hemma i köket på bara några timmar.

Nu vill alla plötsligt ha skåningens plagg.

– Flera av de stora modetidningarna skriver om t-shirten. Vad jag vet så har den tagit slut, men den kommer nog att tryckas upp igen.


Publicerad: 14. september 2017 14:12
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter
från Lokaltidningen

Startsidan just nu