Framtidskompassens bidrag till Future City har ljudlösa magnetttåg. Foto: Future City
Framtidskompassens bidrag till Future City har ljudlösa magnetttåg. Foto: Future City
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Framtidskompassen är på finalplats


VELLINGE. Eleverna i årskurs sju på Framtidskompassen i Vellinge är nominerad till finalen i Future City.

– Det har varit ett omfattande projekt som vi arbetat med från november till januari och har innefattat matematik, NO, teknik, svenska, slöjd och bild, berättar Sara Nilsson som under visar sjuorna i matematik, NO och teknik.

Tävlingen bestod av tre delar: En modell av framtidens stad, byggd i skala, en uppsats om framtidens stad och en Minecraftuppgift.

– Det var vårt sistnämnda bidrag som gick till final. Här gällde det att bygga framtidens Kiruna, efter att staden flyttats, berättar Sara Nilsson.

Inledningsvis var eleverna mest engagerade i sina egna modeller, att få förverkliga sina egna idéer.

– Men efterhand blev de nyfikna på varandras byggen, och finalbidragen blev verkligen en mix av dem alla, säger Sara Nilsson.

Juryns motivering lyder:

”En fängslande stad där jobben samlats i en byggnad och allting är tydligt planerat. Kiruna drivs av sol- och vindkraft och de kollektiva transporterna är ljudlösa magnettåg.”

Totalt har tolv skolor och deras bidrag valts ut och kommer granskas närmare på Tekniska museet i Stockholm. Finalen äger rum den 26 april. I årets tävling deltar 45 skolor från årskurs 6–9 över hela Sverige.


Publicerad: 31. mars 2017 13:30
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter
från Lokaltidningen

Startsidan just nu