Foto: Oskar Tinggren
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Fem pojkar misstänks för storbrand i skola

Uppges ha avfyrat smällare på taket


VÄXJÖ. Delar av Sandsbro skola i Växjö har totalförstörts i en brand. Fem stycken 13-åriga pojkar är misstänkta för att ha orsakat branden.

Det var vid 21.30-tiden i går kväll som polis och räddningstjänst kallades till platsen. Larmet gällde först att det fanns barn på skolans tak och strax därefter gick brand- och inbrottslarmen. När räddningstjänsten kom till platsen brann det för fullt i flera skolbyggnader och polisen förhörde fem misstänkta.

– Det är fem stycken 13-åriga killar som är misstänkta för att ha avfyrat smällare på taket, berättar Kim Hild på polisens kommunikationscentral.

Under släckningsarbetet blev det enligt uppgift stökigt.

Strax efter klockan 23.30 informerade polisen om att gymnastiksalen är helt utbränd. Personal från fyra brandkårer arbetade med att försöka rädda de omkringliggande byggnaderna.

Under måndagsförmiddagen pågick fortfarande släckningsarbetet.

– Vi ska bara se till så att det inte tar sig igen då det är väldigt varmt i grunden och bevaka och skydda de andra husen runtom, så jag kan inte svara på hur länge vi kommer vara kvar här, sa styrkeledaren på plats, Marcus Frisk, vid 10-tiden.

Växjö kommun arbetar nu för att hitta alternativa lokaler till barnen på Sandsbro skola när skolan börjar igen efter jullovet. Gymnastiksalen är helt utbränd och flera andra byggnader är skadade av branden, som kommer att kosta mångmiljonbelopp.


Publicerad: 02. januari 2017 11:14
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter
från Lokaltidningen

Startsidan just nu