Markus Olofsson och resten av styrkan vid Hanaslöv är i full gång med att producera snö igen, för att så snart som möjligt öppna upp för sugna skidåkare.
Markus Olofsson och resten av styrkan vid Hanaslöv är i full gång med att producera snö igen, för att så snart som möjligt öppna upp för sugna skidåkare.
Foto: Oskar Tinggren
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Det snöar över Hanaslöv igenALVESTA. Snart är det dags för skidåkning i Hanaslöv igen, detta eftersom att det i så väl backen som i spåren har producerats snö för fullt sedan slutet av förra veckan.

– Nu har det varit stadig kyla i några dygn vilket är det absolut viktigaste för att vi ska kunna dra igång snöproduktionen. Som det ser ut just nu kommer det hålla sig under så pass långt tid att vi kan få mycket färdig, men hur långt vi kommer är helt beroende till vädret, säger backansvarige Markus Olofsson.

Några datum för att öppna backen sätter de aldrig ut, varken officiellt eller internt, dels då det blir mycket gissningar och finns mycket att göra på vägen dit som kan gå fel.

– Vi kommer hur det än går inte att få hela backen klar, utan kanske steg ett och sedan pista ut den, men vem vet, vi kanske inte ens hinner det.


Helt nya snökanoner

Förutsättningarna är dock avsevärt mycket bättre i år än tidigare, detta tack vare ett massivt arbeta under sommaren och våren.

– Vi har haft flera stora läckage på våra ledningar vilket minskat i minskad snökapacitet. Nu har vi lagt om alla ledningar i hela systemet, vilket inte bara framtidssäkrar utan också ökar snöproduktionen.

– Vi har dessutom fått in tio nya snökanoner till backen och tre till skidspåren och de tillförs rakt av, de ersätter inte några andra kanoner. Det gör att vi får ut snön snabbare, att vi får ut mer snö totalt sett vilket förhoppningsvis kan förlänga säsongen.

Och även om Markus inte kan ge något datum för premiäråk i varken backe eller spår tror han på en minst lika lång säsong i år som tidigare.

– Hur mycket och vad vi kan göra ligger helt i kylans händer, men vi har startat vårt arbete den här perioden de tidigare åren också, så vi siktar på att kunna hålla öppet alla de dagar vi haft det tidigare år också.


Publicerad: 06. januari 2017 07:00
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter
från Lokaltidningen

Startsidan just nu