Insänt:

Främja ett levande centrum

INSÄNT/LOMMA. ?Kommentar till Lokaltidningen artikel ”Ali riskerar bli utan lokal” i Lokaltidningen Lomma Burlöv den 28 oktober.

I januari i år ombeds Ali Borhan och hans fru Sarwa att ta fram en ritning över affärslokalen för Alis frukt och grönt och få den godkänd av Lomma kommun. Den färdiga arkitektritningen med kommunens godkännande accepteras av fastighetsägaren Anders Bedroth som planerar bygga bostäder ovanpå. Familjen Borhan ser fram emot att äntligen komma bort från tillfälliga och kostsamma bygglov.

Efter det söker Ali Borhan kontakt med fastighetsägaren för förlängande av kontraktet. Fastighetsägaren har gjort sig onåbar.

Den 20 september kommer ett rekommenderat brev till Ali Borhan. Glad i hågen öppnar han brevet i tron att äntligen ha fått förlängning av kontraktet. I stället drabbas han av uppsägning och att fastighetsägaren står inte vid sitt ord om tillbyggnaden (den del som idag är under tält, reds anm). Han tänker nu bygga lägenheter också på den yta han lovat Ali Borhan.

I sin kommentar till artikeln i Lokaltidningen skyller han på missförstånd och betonar att han ”verkligen vill att han ska vara kvar”...men enbart i den fasta delen.

Den stora familjen ska alltså klara sin försörjning på en tredjedel av tidigare verksamhetsyta. Detta utan det nödvändiga kylrummet som då försvinner.

Varför bygga lägenheter på de två återstående tredjedelarna? Vem vill bo på bottenvåningen i ett mörkt och utsatt centrum med full insyn till lägenheten efter att banker och mataffärer stängt för natten? Verkar det rimligt? Vad är den egentliga tanken bakom detta? Jag kan inte, vill inte tro att fastighetsägaren är så gemen som detta ger vid handen.

I artikeln säger han att det är ”allt vad han kan erbjuda”. Med andra: Det är allt vad han vill erbjuda.

Det vore fint och hedersamt av honom att ompröva/rätta till denna oförrätt och befria familjen från den oro de nu lever i och att därmed främja ett fortsatt levande centrum.

P.S. Upprop till alla Lommabor. Har ni tips på en lämplig lokal nära centrum? Kontakta Ali Borhan.

Birgitta Strand

Publicerad 02 November 2017 12:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen