Insänt:

SD och M överens på flera punkter i Malmö

INSÄNT. Torsdagen den 19/1 kom Anna Kinberg Batras besked om att M ska börja göra upp med SD i riksdagen. Hon meddelade även att hennes parti nu är beredda att börja göra upp och samtala med oss Sverigedemokrater om olika sakfrågor i riksdagens utskott. Hon vill häva den låsningen som finns idag. Liknande tongångar men inte lika långtgående, har tidigare kommit från oppositionsledaren i Malmö, Torbjörn Tegnhammar M.
Dessa uttalanden från den högsta moderata partiledning är ett genombrott för oss Sverigedemokrater. Moderaterna är nu beredda att sätta nyckeln i det politiska lås, som för närvarande utestänger oss Sverigedemokrater. I Malmö har övriga partier inklusive Moderaterna, så här långt stängt alla dörrar för Sverigedemokraterna. Nu är nyckeln uppenbarligen i rörelse och detta till Socialdemokraternas och Miljöpartiets stora förskräckelse.
Vi Sverigedemokrater är tydliga med att det rödgröna styret måste kopplas bort från den politiska makten i Malmö. Det handlar inte bara om deras politiska misslyckande, utan även när det gäller deras maktfullkomlighet och nonchalanta inställning till Malmöbornas frustration över verklighetens Malmö.
Om Moderaterna är öppna med att de vill förhandla med oss Sverigedemokrater är vi beredda att släppa fram en moderat kommunstyrelseordförande i Malmö. Vi kommer inom den typen av förhandlingar vara en garant för det sociala samvetet och självklart stå upp för våra politiska ställningstaganden och profilfrågor.
Redan idag, har SD och M liknande lokala förslag inom följande områden:
• Det behövs ett tryggare Malmö och kommunen måste ta sitt ansvar mot kriminaliteten. Det räcker inte att bara skylla på Polisen. Det krävs kraftfulla åtgärder mot brottslighet, våldsbejakande extremism, hedersrelaterat våld och asylsökanden som begår brott i Malmö.
• Högre krav på personer som uppbär socialbidrag och ingår inom olika kommunala jobbsatsningar. Malmö har idag alltför generösa och höga bidrag.
• Bättre relationer med privata aktörer, näringslivet och ta lärdom från de kommuner som lyckas bättre än vad Malmö gör idag inom t.ex skolan och omsorgen.
• Trafikpolitiken och den framtida kollektivtrafiken där vi inte ser spårvagnar eller ensidiga satsningar på cykel och gångtrafik.
SD kommer att vara tydliga med att M måste förändra sin positiva inställning till EBO-lagen, det organiserade tiggeriet, alltför höga anslag till kultursektorn, mångkulturen och utförsäljningar av kommunala bolag. SD är tydliga med att Malmö behöver en paus i mottagandet av nyanlända flyktingar och personer som saknar försörjning. Ett ställningstagande som vi inte backar från.
Magnus Olsson,
kommunalråd SD Malmö

Publicerad 23 January 2017 09:38

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen