Henning Süssner Rubin och sanningen – en ohelig allians

LANDSKRONA/INSÄNT. I vänsterpartiets värld finns det ett mycket enkelt sätt att hantera fakta. Passar inte vad som är sant och vad som är fakta in i deras världsbild förnekas dessa obehagligheter helt enkelt.
Henning Süssner Rubin skriver den 18/2 i denna tidnings spalter:
”I talarstolen i kommunfullmäktige har folkpartister på fullaste allvar att personer i behov av försörjningsstöd skulle systematiskt skickas till Landskrona av socialsekreterare i andra skånska kommuner. Och den här myten har naturligtvis glatt omfamnats av Sverigedemokraterna.”
Att vår egen socialförvaltning länge har larmat om att detta är bistra fakta, och detta ignoreras givetvis av Süssner Rubin. Han har heller inga problem med att strunta i den utmärkta rapport som Boverket utfört i samarbete med två namnkunniga forskare, Kerstin Annadotter, Tekn. Dr i fastighetsekonomi och Gunnar Blomé, också Tekn. Dr i fastighetsekonomi.
De båda forskarna är mycket positiva till vad som händer i Landskrona men skriver också: ”Det förefaller alltså som att det bedrivs ett systematiskt arbete av kommunala myndigheter i andra kommuner som går ut på att mot hyresdeposition till privata hyresvärdar placera sina försörjningsstödstagare i Landskrona stad.”
Varför gör nu andra kommuner så? Jo, för att slippa betala försörjningsstöd, vilket forskarna också konstaterar.
Alla dessa fakta struntar Süssner Rubin i. Kanske beror det på en bottenlös okunnighet. Troligare är nog att han helt enkelt gör om sanningen för att den ska passa hans egen politiska agenda. Sorgligt men – sant!

Stefan Olsson Kommunalråd (SD)

Publicerad 04 March 2015 07:00

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen