På bilden ses från vänster: Lars Jansson, Leif Karlborg, Thomas Ericsson, Claes-Göran Östlund och Jan Modin. Foto: Kenneth Jonasson

På bilden ses från vänster: Lars Jansson, Leif Karlborg, Thomas Ericsson, Claes-Göran Östlund och Jan Modin. Foto: Kenneth Jonasson

Insänt:

Utdelning 2014 års stipendier från Halmstad Sports Car Event

INSÄNT/HALMSTAD. Halmstad Sports Car Event delade häromdagen ut medel till Barncancerfonden och Livräddarna i Tylösand. Årets överskott från eventet delas varje år ut till välgörande ändamål.
 
Livräddarna i Tylösand erhöll 35 000 kronor, och Leif Karlborg från Livräddarna berättar att det är 18 livräddare som bevakar stranden från Tylösand till Vilshärad. Allt arbete leds från livräddartornet i Tylösand. De flesta incidenterna sker uppe på land. Leif rapporterar att de i år haft ett hjärtstopp och ett andningsstopp och barn som dagligen försvinner i mängden av badande. Alla incidenterna har slutat väl. Förutom bevakningen har Livräddarna simskola i Tjuvahålan med ett 40-tal barn.
 
Barncancerfonden fick i år 40 000 kronor, eftersom de dessutom hade riktade insamlingar förutom stipendiet, och dessa medel mottogs av Claes-Göran Östlund styrelseordförande för Barncancerfonden. Claes-Göran säger att varje dag drabbas ett barn av cancer och han konstaterar att det inte är livsrelaterat. Forskningen har numera kommit fram till barn behöver en betydligt större dos för att bli frisk. Jämfört med vuxna behöver de tio ggr starkare dos. I dag överlever 8 av 10 barn, vilket inte var fallet för ett antal år sedan. Det har tagit 25 år att nå detta mål. Barncancerfonden har nu siktet inställt på att helt utrota cancern hos barn. Barncancerfonden bidrar med cirka 170 miljoner kronor varje år till forskning, och målet är att öka detta med ytterligare 37 miljoner kronor.
Barncancerfonden driver tillsammans med McDonald Ronald McDonalds sjukhus på ett antal orter i Sverige. Barncancerfonden kan också bidra med ekonomisk hjälp till familjer vid behov.
 
Eventet som firar femårsjubileum lördag 18 juli 2015, fick själva ta emot pris för Årets Engagemang 2014 vid Galan i Tylösand härom veckan. För övrigt det andra priset som tilldelas Halmstad Sports Car Event. Redan startåret 2011 fick eventet motta priset GreenLight Award för bästa utställare i Sverige.
 
Thomas Ericsson, en av grundarna till Halmstad Sports Car Event säger: Jag är glad över att Halmstad nu finns med på Sveriges motorsportkarta, och att vi bidrar till att det händer något i sommarstaden Halmstad.
 
Halmstad Sports Car Event genom Thomas Ericsson
 

Publicerad 18 November 2014 14:00