Politikerföraktet ytterligare påspätt

SKÅNE/INSÄNT. Tre före detta regionråd har lämnat sina uppdrag i Skåne. Pia Kinhult (M), Katarina Erlingson (C) och Monika Ekström (Mp).

Detta är tre personer mellan 52 och 55 års ålder som nu tillhör skaran av arbetsbefriade högt avlönade före detta politiker. Nu kan de fritt välja om de vill arbeta eller inte och dessutom med löner som vanliga människor knappast kan drömma om. Visst borde alla tre kunna ta ”ett normalt förekommande arbete”.

Jag känner skam, vämjelse och en total brist på förståelse över att de som har haft ett förtroendeuppdrag tar sig rätten att bli försörjda fram till sin pensionsdag på skattebetalarnas bekostnad. Förbrukade regionråd med ett totalt förbrukat förtroende.

Det är självklart att politiker ska leva efter samma villkor som alla andra som blir arbetslösa. Min uppfattning är att en politiker aldrig ska ha samma politiska uppdrag under längre än två mandatperioder. Villkoren ska också vara att återkomma till arbetslivet så man aldrig glömmer dem man är satta att fatta beslut över.

För övrigt tycker jag att Region Skåne borde läggas ner!

Sven Svederberg (C)
Landskrona

Publicerad 12 November 2014 12:00