Krönika:

"Vi är ingenting utan våra medlemmar"

Av
Sofie Eriksson redaktion.halmstad@lokaltidningen.se

KRÖNIKA/HALMSTAD.Att hösten är här har vi sedan länge konstaterat. Färgpaletten utanför fönstren blir fantastisk och på gott och ont kommer julpyntet fram i butikerna. Själv sitter jag med en kopp kaffe i handen och funderar över min tid på Kåren som kårordförande. Det har gått fyra månader sen jag klev på min tjänst. Att det har gått så lång tid verkar nästan omöjligt, för mig känns det som om det var i går jag började.
Fyra månader är egentligen ingen långt tid, med det var inte förrän idag som jag verkligen satte mig ner och funderade över det. Vad har hänt de senaste månaderna och hur kan jag missat att de redan är dags för halloween?
Studentkåren i sig ägnar sig åt ganska många saker, bland de mer kända så har vi bostadssamordning, kårpub, nollning, Hjärtslaget och aktiviteter för utbytesstudenter. Vi har även en arbetsmarknadsdag i samarbete med flera föreningar på högskolan. Det jag primärt ägnar mig åt är emellertid den studentpolitiska verksamheten, våra externa kontakter samt vår utbildningsbevakning. På det sistnämnda området har vi dessutom två duktiga studentombud som jobbar deltid.
Som en ideell förening är vi ingenting utan våra medlemmar, vi tillsammans driver Kåren framåt mycket mer än vad jag och min vice ensamma gör på kontoret. Det är ni som är våra studentrepresentanter som varje möte ser till att Högskolan i Halmstad blir en bättre plats för alla som studerar här, det är om inte den viktigaste så åtminstone en av de viktigaste sakerna vi gör. Detta gör att jag den ena dagen kan sitta i möte med högskolan, den andra stå ute på campus för att sedan ta en sväng med städmaskinen inne på Nationen eller spendera helgen med andra studentkårer och diskutera regeringens budgetproposition, vilket hände denna helg.
Schemat är allt som oftast fullspäckat och det händer alltid någonting. Det är kanske inte konstigt att tiden flyger iväg utan att jag hänger med. Kanske dags för en mindre förändring, så att jag inte blir förvånad när julen står utanför dörren.
 
Sofie Eriksson, ordförande för Halmstad Studentkår.
 

Publicerad 05 November 2014 09:45