Ljudböcker är en bra idé då man kan lyssna på en bok samtidigt som man gör något annat; motionerar, till exempel.

Ljudböcker är en bra idé då man kan lyssna på en bok samtidigt som man gör något annat; motionerar, till exempel.

Anne Fritz om:

ljudböcker

”Jag kan när som helst tappa intresset”

Av
Anne Fritz

KRÖNIKA. Jag läser mycket böcker. Hela mitt liv har jag slukat litteratur. Böckerna i vårt lilla skolbibliotek i Båraryds skola var snart lästa och nästa steg ut i livet blev Gislaveds bibliotek. Läsintresset har varit splittrat; allt från fantasy till biografier och skumma böcker av Carlos Castaneda.

Nuförtiden är det fantastiskt enkelt att insupa litteratur; ljudböcker!
Jag som alltid har haft många bollar i luften och deppar lite över att jag inte längre fixar det så bra har hittat en genväg. Eftersom jag är en hängiven promenerare kombinerar jag "läsandet" med "traskandet." På med MP4:an och så iväg.

För ett tag sen fångade jag den tredje bollen; en särskild app på min nya telefon.
Den kan man ställa in allt möjligt på. Tryck på START och så drar jag iväg, just nu med Nesboe och "Djävulsstjärnan" i lurarna. Hemma igen kan jag läsa av hur långt jag gått, tiden och kaloriåtgången. Jag är mycket mer motiverad att gå ut nu, tack vare denna "fåniga" leksak.

Tanken är att fånga upp en fjärde boll i jonglerandet. Kanske ett par stavar också. Nej, då skrattar min bror halvt ihjäl sig, han tycker det är fånigt. Nåväl, det dyker väl upp någon konstig idé rätt som det är, annars får jag ta hjälp av min chef. Hans idéer är inte av denna världen. Ingenting han säger förundrar oss andra. Men roligt har vi på jobbet, eller får man kanske inte ha det?

Tills jag fångar in fjärde bollen får jag väl leta nya inställningar på min leksak och lyssna på Håkan Nesser, som ligger och väntar. Det skulle vara kul att ha 5-6 bollar på gång, men det tvivlar jag lite på att det funkar, nu när jag gärna tar mig an minsta motståndets lag.

Jag sätter inga mål, för jag kan när som helst tappa intresset, jag är ingen tävlingsmänniska. Nej, nu väntar norrmannen och hastighetsmätaren så nu sticker jag.
Hej!

Anne Fritz jobbar som annonsproducent på Västbo Andan. Just nu:

1) Är hon lite irriterad över kylan
2) Planerar hon semester
3) Önskar hon att någon skulle tvätta hennes bil

Publicerad 05 February 2013 06:00