Vad väntar runt hörnet?

Av
Therese Marttila

Här går jag och förbereder inför julen. Kommer på mig själv med att längta. Jag som slutade gilla julen för länge sedan… Planerar julklappar, julpynt och mys. Lite småtrevligt. Än så länge. För jag vet att det kommer bli stressigt innan allt är klart och julfriden äntligen kan ta vid.

Det är så med det mesta. Att jag planerar alltså. Efter julen kommer nyår och den ska planeras. Sen högtider som midsommar och för att inte tala om semestern, men även lättare planering som vad jag ska ha på mig på jobbet imorgon, vilket pass jag ska gå på gymmet, om jag nu ska träna, vilken häst jag ska rida och vad jag ska äta till lunch.

Så här håller jag på. Tills något händer. Något som stör mina planer, tar ner mig på jorden så att jag förstår hur liten jag egentligen är. Som när jag helt plötsligt fick tandvärk. Har aldrig tidigare haft det, men jag kan säga att den knockade mig rejält och det enda jag kunde tänka på var mina tänder och på min tandläkarbesöksskräck. V

Vad jag tänker på nu, med endast ett återbesök kvar innan min tand är glad igen, är att jag innan hade så fullt upp med att planera min vardag att jag helt glömde bort att vara tacksam över så mycket. Som min hälsa, all kärlek jag får uppleva, min familj, mina vänner och mitt jobb. Man vet aldrig vad som väntar runt hörnet. Det kan vara större saker än en trasig tand som inte ens går att fixa.

Publicerad 01 December 2008 15:26

Lokaltidningens nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna från Lokaltidningen