En sophämtare blev igår attackerad av sin chef.
En sophämtare blev igår attackerad av sin chef.
Mostphotos
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Chef tog strypgrepp på sophämtare

Nu kan alla sophämtare sluta


MALMÖ. En chef på Reno Norden i Malmö ska under fredagen ha tagit strypgrepp på en sopåkare. Den attackerade mannen ska nyligen ha genomgått en hjärtoperation, enligt Transportarbetaren.

Nu finns det risk att sopstrejken sprider sig till Malmö.

Händelsen ska ha inträffat igår. Då ska den attackerade mannen, som är skyddsombud, ha åkt till kontoret för ett möte med arbetsledaren, skriver Transportarbetaren. Under mötet ska han senare ha blivit attackerad av chefen som tog strypgrepp på honom. Både polis och ambulans fick komma till platsen.

– Skyddsombudet som attackerades ringde mig och grät i telefonen. Han var chockad. Om arbetsledaren är kvar på måndag morgon lägger alla renhållare ner arbetet, säger Kim Jensen, huvudskyddsombud på Reno Norden till tidningen.

Attacken ska ha skett efter att skyddsombudet påtalat hur olämpligt det var av arbetsledaren att filma några sophämtare när de tog sin rast.

I Stockholm har ett 50-tal av Reno Nordens sophämtare strejkat sedan den 5 juli. Nu ska strejken sprida sig till Malmö.

– Om arbetsledaren finns kvar på kontoret på måndag, lägger vi ner allt arbete omedelbart. Är arbetsledaren borta fortsätter vi jobba ,strikt efter reglerna.


Publicerad: 15. juli 2017 07:52
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter
från Lokaltidningen

Startsidan just nu
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa