Marianne Pennsäter lämnar en tårta till personal på Öresundsgårdens korttidsboende. Foto: Markus Celander
Marianne Pennsäter lämnar en tårta till personal på Öresundsgårdens korttidsboende. Foto: Markus Celander
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Boendets personal fick tårta som tack av Marianne

Patient: "Viktigt att vi inte glömmer att berömma"


LIMHAMN. Limhamnsbon Marianne Pennsäter har under flera år arrangerat olika evenemang för att förgylla tillvaron för äldre. Nyligen tackade hon personalen på Öresundsgårdens korttidsboende i Limhamn med en stor tårta, för att de gjort samma sak för henne.

Det var efter en höftoperation som komplikationer tillstötte, men trots det fick Marianne Pennsäter beskedet att hon skulle åka hem till sin lägenhet i Limhamn.

– Men jag sa nej. Jag bor ensam och skulle inte klarat mig. Jag kunde ju inte gå. Jag ville komma till ett hem, och långt om länge kom jag till Öresundsgården, berättar Marianne Pennsäter, som beskriver sin vistelse där som ”en dröm”.

– Den service man får på Öresundsgården får man verkligen leta efter, här är ombonat och trevligt och alla i personalen är lika vänliga och rara. Det skrivs väldigt mycket negativt om vården och det ska det göra, för att det ska bli bra. Men det är väldigt viktigt att vi inte glömmer att berömma.

– Man ska ju inte prata om döden, men på Öresundsgården skulle jag vilja dö – någon gång, men inte nu, säger Marianne Pennsäter.


Publicerad: 20. mars 2017 05:00
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter
från Lokaltidningen

Startsidan just nu