Det blir inte dyrare att gå på bio i Karlskrona trots höjd moms. Foto: Mostphotos
Det blir inte dyrare att gå på bio i Karlskrona trots höjd moms. Foto: Mostphotos
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Biostaden höjer inte priserna


KARLSKRONA. Momsen för biobiljetter höjs i år och många är oroliga över att det ska bli dyrare att gå på bio. I Karlskrona kan besökarna dock vara lugna.

Anledningen till höjningen är att regeringen gör om filmpolitiken. Den ska finansieras med en höjning på momsen för biobiljetter från den vanliga kulturmomsen på 6 procent till 25 procent.

– Vi vet inte ännu hur det kommer att påverka oss. Vi kommer själva inte i det här läget ändra priserna på våra föreställningar, säger Suzanna Renhuldt, marknadschef på Svenska bio som biografen i Karlskrona tillhör.

Hur det går ska de utvärdera till sommaren. Hon tycker dock att det är skönt att de nyligen renoverade och satsade på Biostaden Karlskrona inför de ökade kostnaderna.

Svenska bio har liten förståelse för den höjda momsen. Renhuldt menar att kulturen centreras till de större orterna i landet i och med att museer blir gratis och utbudet på teater blir större på de större orterna.

– Därför blir det en fråga om var man bor i Sverige, säger hon.

Många av Biostaden Karlskronas besökare har frågat om biljettpriserna kommer att höjas med anledning av momshöjningen och de har blivit lättade när de har fått beskedet om att så inte är fallet. Helt oberörda av momshöjningen blir dock inte biograferna. Marginalerna blir lägre per biljett.

– Men vi vill inte tulla på kvaliteten. Vi värnar om den upplevelse du får när du ser på bio.


Publicerad: 06. januari 2017 10:00
¨
Läs också:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter
från Lokaltidningen

Startsidan just nu