Foto: mostphotos.com
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Ansträngt på länets båda lasarett


KRONOBERG. Med många inneliggande patienter på både Växjö och Ljungby lasarett är det en ansträngd arbetssituation för regionen, något som P4 Kronoberg rapporterade om under gårdagen.

Under så väl tisdagseftermiddagen som onsdagsmorgonen har hälso- och sjukvårdsledningen hållit extrainsatta möten för att besluta om de behöver sätta in extra åtgärder.

– Vi har beslutat att inte göra några förändringar, utan vi fortsätter att följa läget. Det är svårt att säga hur länge det har varit så ansträngt som det är i dag, men då det signalerades för ledningen i går förmiddags har det toppat nu, säger Region Kronobergs pressekreterare Stefan Ahlrik till Lokaltidningen.

Än så länge har inga operationer behövts ställas in och det sker ingen förflyttning av patienter mellan Växjö och Ljungby lasarett utöver det vanliga. 

– Vi vill inte spekulera i hur länge det kan hålla i sig, eventuella akuta sjukdomsfall går ju inte att planera för. Men då vi beslutat att inte ta några extra åtgärder så låter vi det rulla på som vanligt så länge.

 


Publicerad: 04. januari 2017 10:07
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter
från Lokaltidningen

Startsidan just nu