Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Alvestaglass kan bli först med LCHF-glass


LCHF. När Dan Isaksson och hans kollega tog över Alvestaglass valde de att flytta från Alvesta till Växjö, något som väckte starka känslor. Företaget har utvecklat nya glassar och vill nu bli först med en glass som alla som bantar med LCHF kan äta. Lyckas det blir det en världsnyhet från Småland!

Varför flyttade ni till Växjö?

- Företaget har ju varit i Alvesta sedan Rune startade i slutet av 70-talet och har drivit tillsammans med sin fru. När han gick i pension för tre år sedan tog vi över. Och eftersom vi bor i Växjö blev det naturligt att flytta hit. Men många blev ledsna över att vi lämnade Alvesta, och det kanske inte var så bra.

Men ni valde att behålla varumärket Alvestaglass?

- Ja, eran med namn kändes viktig och inarbetad. Vi gjorde en ny logo men valde att arbeta vidare med Alvestaglass. Men om jag vore Alvestabo skulle jag bara ha Alvestaglass i frysen, det är ju närproducerat.

Ångrar ni flytten?

- Nej som sagt så vill vi ju bo nära jobbet. Och vi har kunnat anställa 12 personer!

Varför har ni tagit fram en glass för LCHF-anhängare?

- Jag har själv bantat hela mitt liv och hållit på med LCHF sedann det blev känt för 3 år sedan, i 6-8 veckor i taget. Det funkar ju! Jag går ner 10-15 kilo varje gång. Och det tar längre tid att gå upp igen om man slutar än det gör vid vanlig bantning.

Tycker du det är svårt att hålla dieten längre tid?

- Nej men jag är lite för förtjust i potatis och Marabou mjölkchoklad, haha!

Men en glass som ska vara nyttigare?

- Ja, man saknar ju sötsakerna! När jag började med glassen hade jag tänkt ha Stevia som sötningsmedel. Det skulle blivit godkänt av Livsmedelsverket nu, men nu säger de att det kan dröja till mitten av nästa år. När jag började sa alla leverantörer av råvaror att det var ett omöjligt projekt, men vi lyckades ju!

- Jag har kontaktat Annika Dahlqvist, GI-doktorn för att få deras godkännande. Men de första kommentarerna var att de var negativa mot tillsatserna. Men det är ju naturliga tillsatser som behövs för konsistensen, till exempel alger.

Tänker ni kämpa vidare för att få LCHF-stämpeln?

- Oh ja, nej vi ger inte upp! Nu väntar vi på att Stevia ska bli godkänt som sötningsmedel. Det är ju naturligt till hundra procent.


Publicerad: 08. oktober 2010 02:18
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter
från Lokaltidningen

Startsidan just nu