Två kranar lyfter ner de skadade kontaktledningarna.

Två kranar lyfter ner de skadade kontaktledningarna. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Stationsbranden: Magasinet var tillhåll för unga

Ovanligt intensivt brandförlopp

HÄSSLEHOLM. Den omfattande stationsbranden i Hässleholm misstänks vara anlagd. Nu framgår det att magasinet där branden startade varit ett tillhåll för unga. "Det är en uppgift vi fått till oss", säger Anders Svensson, chef för grova brott i nordöstra Skåne till SVT.

Drygt två veckor efter den våldsamma branden i Hässleholm rullar tågen åter genom den viktiga knutpunkten. Arbetet att återställa allt som förstördes har dock varit både kostsamt och tidskrävande.

Enligt Trafikverket kommer notan för reparationerna landa på miljardbelopp och Skånetrafiken spår att all ersättningstrafik kommer kosta över tio miljoner.

Redan från start misstänkte polisen att branden var anlagd och nu arbetar man för fullt för att lägga pusslet om vad det var som hände kvällen 14 augusti.

– Vi håller på med inhämtningsfasen. Vi har hållit ett antal förhör men söker ytterligare personer som har gjort iakttagelser eller har gjort egna privata filmer, säger Anders Svensson till SVT Nyheter.

Ett av spåren som man nu tittar närmare på är att det övergivna magasinet där branden startade varit ett tillhåll för unga.

– Det är uppgifter som vi har fått till oss, att det var ett tillhåll. Vi jobbar med det antingen för att dementera det eller förstärka det, säger Anders Svensson.

I samband med de tekniska undersökningar som gjorts på brandplatsen har polisen gjort fynd som nu är skickade på analys.

Publicerad 26 August 2019 10:38