Svärdfisken simmade en lång stund mellan bryggorna i Lomma.

Svärdfisken simmade en lång stund mellan bryggorna i Lomma. Foto: Läsarbild/Jessica Grundén

VIDEO: Morgonbadare fick oväntat besök

"Händer bara en gång i livet"

LOMMA. Morgonbadarna i Lomma vaknade till ordentligt när de under lördagsmorgonen fick sällskap vid bryggan. En drygt två meter lång svärdfisk hade irrat sig in vid stranden och bjöd åskådarna på en oförglömlig upplevelse. "En sån sak får man bara vara med om en gång i livet", säger Jessica Grundén som fångade alltihop på film.

Foto: Jessica Grundén

Det var under tidig lördagsmorgon som Jessica Grundén och flera med henne besökte Lomma beach för ett morgondopp. På väg ner i vattnet fick hon plötsligt se en stor fisk i närheten av bryggan.

– Vi som stod där började prata och trodde först att det rörde sig om tumlare, men sedan kom den närmare och då såg man tydligt de två fenorna och svärdet, berättar Jessica, som inte var sen att ta upp mobilen och filma skådespelet.

Under en lång stund kunde åskådarna som samlats vid t-bryggan se den ovanliga fisken vid bryggan, innan den efter en dryg halvtimme åter simmade ut till havs.

– Det var fantastiskt. En sån sak får man bara uppleva en gång i livet, säger Jessica Grundén.

Senast en svärdfisk sågs i Lommabukten var enligt Sydsvenskan 2012. 2017 flöt även en död svärdfisk upp vid Falsterbostrand.

Publicerad 24 August 2019 14:33