Henrik Larsson tog över A-laget efter vårsäsongens slut.

Henrik Larsson tog över A-laget efter vårsäsongens slut. Foto: Pressbild

Henke Larsson slutar som tränare i HIF – verbala påhopp orsaken

Styrelseordförande: "Det är oerhört tråkigt "

HELSINGBORG. Henrik Larsson väljer att hoppa av som tränare för Helsingborgs IF. Orsaken är, enligt klubben, en mängd verbala påhopp som han fått utstå. "Detta har gjort Henriks situation ohållbar", skiver HIF i ett pressutskick under fredagen.

HIF förlorade torsdagens cupmatch mot Oskarshamn, en förlust som innebär att klubben åkte ur cupen i första omgången. HIF ställde mestadels upp med spelare som normalt inte tillhör startelevan i den matchen.

Enligt HIF var trupputtagningen till torsdagens cupmatch mot Oskarshamn väl förankrad hos styrelse och klubbledning, som stod bakom beslutet.

Bild från när Henrik Larsson presenterades i somras.

Bild från när Henrik Larsson presenterades i somras. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

– Det är oerhört tråkigt att det ska vara på detta vis. Vi ser allvarligt på de verbala påhoppen och kommer att gå till botten med det. Alla som verkar inom Helsingborgs IF gör det hela tiden för klubben bästa. Uppdraget Henrik fick var att hålla laget kvar i allsvenskan. När han tog över låg laget på negativ kvalplats och just nu ligger vi på tolfte plats med två poäng ner till den negativa kvalplatsen. Utifrån var vi står nu har han klarat uppdraget, säger HIF:s ordförande Krister Azelius i ett uttalande.

Nuvarande tränarkonstellation kommer att leda laget tills vidare, skriver klubben.

Publicerad 23 August 2019 12:24