Pär Hansson.

Pär Hansson. Foto: Mikael Öhrn/arkiv

Nackskadan blev för svår – Pär Hansson tvingas sluta

Ska avtackas i HIF:s hemmamatch mot Östersund den 30 augusti

HELSINGBORG. Den nackskada som Pär Hansson ådrog sig i en match mot Frej i september ifjol leder nu till att HIF-profilen tvingas avsluta sin spelarkarriär.

Det meddelar Helsingborgs IF i ett skriftligt besked till de lokala medierna.

– Det är inget beslut som växt fram. Det är inget beslut jag velat ta så jag har skjutit på det hela tiden men tillsammans med läkare som varit ärliga med att jag inte får ha sådana här symptom har det här beslutet tyvärr blivit verklighet, säger Pär Hansson och fortsätter:

– Jag hade planer på att spela fotboll i ett par år till. Jag ville komma hem och hjälpa HIF till allsvenskan, vilket jag är tacksam över att jag fick göra, men jag hade tänkt spela i allsvenskan i ett par år innan jag själv skulle bestämma mig för att sluta. Jag har gjort allt jag kan och känner väl lite att det inte finns mer att göra och det viktigaste för mig nu är att kunna leva ett normalt liv.

HIF:s ordförande Krister Azelius hyllar sin spelare efter beskedet:

– Pär är och har alltid varit ett föredöme både på och utanför planen. Han har alltid varit lojal och det är beklagligt att han tvingas avsluta en lång och framgångsrik karriär i förtid på grund av skada, uttrycker han.

Profilen kommer att tackas av och hyllas på Olympia i samband med HIF:s hemmamatch mot Östersunds FK den 30 augusti.

Publicerad 21 August 2019 00:00