Eleven vill inte längre gå kvar i klassen till följd av lärarens beteende.

Eleven vill inte längre gå kvar i klassen till följd av lärarens beteende. Foto. Mostphotos.com

Lärare anklagas för att ha fryst ut elev – utreds

Eleven vill inte längre gå till skolan

KRISTIANSTAD. Enligt anmälan till Skolinspektionen ska läraren under en längre tid fryst ut en av sina elever på en grundskola i Kristianstad. När barnets förälder konfronterat läraren ska hen ha hånskrattat och sagt att barnet inte klarar av att vara med på olika aktiviteter.

Skolinspektionen har beslutat att utreda uppgifter om att en lärare i Kristianstad mobbat och fryst ut en elev. Eleven ska bland annat inte ha blivit tillfrågad om att delta i en kvällsaktivitet tillsammans med sina klasskamrater – men läraren ska även ha skrattat hånande om eleven vid ett samtal med föräldern. Läraren ska då, enligt föräldern, uttryckt att barnet inte klarar av att vara med på olika aktiviteter och att hen inte duger.

Enligt anmälan ska läraren ha fått "två barn att sluta i klassen och en polisanmälan mot sig på grund av vad hen gjorde mot en annan elev i klassen".

Skolinspektionen ger nu Kristianstad kommun till 3 september att svara på anklagelserna samt att redogöra för vilka åtgärder som vidtagits sedan ärendet kom till skolans kännedom.

Publicerad 21 August 2019 09:03