Jessica Fridlund tog hem Ironman i Kalmar på damsidan och slog personbästa i ett blåsigt lopp.

Jessica Fridlund tog hem Ironman i Kalmar på damsidan och slog personbästa i ett blåsigt lopp. Foto: Privat.

Jessica tog hem Kalmar Ironman: "Helt magiskt!"

Gick i mål på under tio timmar

TRELLEBORG.

Under helgen var hon första dam att korsa linjen på Ironman i Kalmar. Nu väntar Berlin maraton som nästa utmaning för Trelleborgsbon Jessica Fridlund. "Jag har inte riktigt förstått att jag vann än", säger hon.

Av
André Kvist

Efter 9 timmar, 44 minuter och 45 sekunder passerade Trelleborgsbon Jessica Fridlund mållinjen under årets upplaga av Kalmars Ironman. I hennes tredje lopp lyckades hon med sitt stora mål att komma under tio timmar och blev vinnare av damklassen.

– Loppet kändes genomgående väldigt bra, jag hade som huvudmål att komma in under 10 timmar. Förra året var jag 18 sekunder över, säger Jessica Fridlund och fortsätter.

– Cyklingen var snabbare än någonsin även om jag brottades med vinden. Min starkaste gren är löpningen men fick lite problem med illamående och yrsel, ingen katastrof men jag kände av det.

Det var en kämpig vind som deltagarna fick ta sig genom, speciellt under cyklingen. En väldigt bra start med simningen bäddade för att Jessica skulle ligga i täten. Men eftersom deltagare kan starta vid olika tider så är man aldrig riktigt säker. Hon såg till exempel aldrig tvåan, tjeckiskan Lucie Snebergerova.

– Jag visste att jag var första dam, det hörde jag på banan. Men eftersom alla inte startar samtidigt så hade jag ingen aning om det skulle räcka.

Det var först när hon kom på upploppet som saken var klar.

– På upploppet hör jag hur jag ropas ut till vinnare. Det var helt magiskt att springa där på mattan!

Det var inga damproffs med i loppet i år, är det nästa steg för dig?

– Nä, det tror jag inte jag vill. Det hade varit kul att testa men då skulle jag avsätta mer tid från familjen och familjen är prio ett för mig.

I slutet av september är det dags för nästa utmaning, Berlin maraton. Att låta kroppen återhämta sig är fokus just nu men Jessica Fridlund hoppas på att slå nytt personbästa även där.

Du arbetar ju på räddningstjänsten i Ystad, kommer du firas lite extra av kollegorna?

– Haha, jag har inte börjat än men vi får se. Jag har inte riktigt förstått att jag vann än, jag är så glad att ha klarat mitt mål men att det räckte till vinst har inte riktigt hunnit ifatt mig. Jag får hitta en helg att fira lite, säger Jessica avslutningsvis.

Kalmar Ironman 2019

Resultat damer:

1) Jessica Fridlund, Sverige, 9:44:45

2) Lucie Snebergerova, Tjeckien, 9:47:19

3) Ida Larsson, Sverige, 9:49:11

* Inga damproffs tävlar i år i Kalmar på grund av annan tävling.

Publicerad 20 August 2019 09:24