Gästerna fick se paret vigas ovetandes om att tjuvarna var framme och tog sig in i bilarna utanför kyrkan.

Gästerna fick se paret vigas ovetandes om att tjuvarna var framme och tog sig in i bilarna utanför kyrkan. Foto: Mostphotos.

Fräcka stölden: Länsade bröllopsgästernas bilar under ceremonin

Parkeringarna som är särskilt utsatta

SANKT OLOF.

Mitt under vigseln passade en eller flera tjuvar på att bryta sig in gästernas fordon. Fordonsinbrott på kyrkogårdsparkeringar är särskilt vanliga, enligt polisen.

Av
André Kvist

Det var under en vigsel i Sankt Olofs kyrka den 17 augusti som gästerna drabbades. Mellan 14.30 och 15.00 ska flera gäster ha fått inbrott i sina fordon. En kvinna har anmält att väska med värdesaker var stulna och skriver att fler har drabbats.

– Vi har inte fått in mer än en anmälan så här långt, det kan ta någon dag. Men kvinnan har skrivit att fler är drabbade, säger Mikael Svensson, kommunpolis.

Samma dag och någon timme tidigare inträffade ett annat inbrott i en bil, denna gång på kyrkogården i Blentarp. Enligt Mikael Svensson är vissa parkeringar särskilt utsatta.

– Det är ganska vanligt att inbrott sker på kyrkogårdsparkeringar. Även kustnära parkeringar och vid sevärdheter som natursköna platser är vanligt utsatta. Där brukar det vara påhälsning och vår rekommendation är att tömma bilen själv, säger han.

Publicerad 19 August 2019 10:22