Foto: Mostphotos

Storbråk mellan kvinnor slutade i nio polisanmälningar

Nio polisanmälningar om grov misshandel, olaga hot och vapenbrott

ÖRKELLJUNGA.

Kvällen den 11 juni larmades polisen till ett större bråk på Bangatan. På platsen slogs både kvinnor och män i 20-årsåldern. Sedan händelsen har nio polisanmälningar upprättats om bland annat grov misshandel. Framförallt är det kvinnor som utsatts.

Av
Felix Alnemark

– Polisen kallades till Örkelljunga om ett större bråk på kvällskvisten mellan klockan 21.45–22.04 där ett 20-tal personer runt 20-årsåldern samlat sig.

Exakt vad som hänt är fortfarande oklart. Men polisen utreder två fall av grov misshandel mot kvinna, fem misshandel av normalgraden mot kvinnor, ett olaga hot mot kvinna och ett misstänkt vapenbrott. Alla misshandelsfall har skett utomhus utom ett som skedde inomhus samma dag på eftermiddagen.

På platsen har en person svingat med tillhygge som ska ha träffat en person i ansiktet så att smärta uppstått. Polisen vill inte berätta vad för typ av tillhygge som använts. En kvinna ska ha blivit dragen i håret och fått ett strypgrepp runt halsen. Ingen blev så allvarligt skadad att det behövdes ambulans.

– Det är flera anmälningar och motanmälningar, säger Åsa Emanuelsson.

Polisen utreder också ett olaga hot som skett mellan 9-10 juni som är kopplat till slagsmålet på Bangatan.

En person misstänks ha haft med sig tårgas som dock inte använts. Det utreds som vapenbrott.

Vet du mer? Hör av dig till Lokaltidningens reporter på felix.alnemark@lokaltidningen.se eller ring 073-317 70 04.

Publicerad 13 June 2019 10:37