Biodlaren Jill Müller har nu fått bikuporna på plats på C4-shoppings tak.

Biodlaren Jill Müller har nu fått bikuporna på plats på C4-shoppings tak. Foto: Privat

Bikupor på plats på köpcentrets tak: "Inte närodlat – härodlat"

Lagom till midsommar planeras den första honungen vara färdig

HAMMAR/BJÄRNUM

. Biodlaren Jill Müller från Bjärnum har nu fått bikuporna på plats på C4-shoppings tak i Hammar. Nu hoppas man bara på sommarvärme och fint väder och mycket honung.

Initiativet var Café Hannotts som gärna ville sälja närproducerad honung på sitt fik.

Jill Müller tog kontakt med ledningen på C4-shopping för några månader sedan med en förfrågan om att få sätta upp ett antal bikupor på centrets tak, vilket togs emot positivt. Hon erbjöd sig då också att bidra med fler kupor om det var så att fler handlare ville ha sin egen kupa på taket.

Men de enda som nappade var Café Hannaott och i mitten på maj fick kuporna flytta upp på taket.

– Systrarna Hannott ville ha så mycket närodlat som möjligt och som Anette Hannott säger, detta är inte bara närodlat utan till och med härodlat, berättar Jill Müller.

Systrarna som äger caféet har valt att kalla sin honung för Tak-honung och om allt går som planerat så kommer den första takproducerade honungen på C4-shopping att kunna säljas strax efter midsommar.

– Jag hoppas att fler hyresgäster på C4 är intresserade av att ha kupor på taket. Det går att ställa upp fyra kupor till på samma tak och fyra kupor på City Gross tak, berättar Jill Müller.

Publicerad 21 May 2019 12:28