"Till årets Valborgsfirande har vi av hänsyn till våra fyrbenta vänner och andra djur valt att avstå fyrverkerier och istället satsa på en mindre ljusinstallation", säger Jonny Norrby, kultur- och fritidschef i Åstorps kommun. Foto: Anja Degerholm/Arkivbild

Valborgsfyrverkeri ställs in: "Av hänsyn till fyrbenta vänner"

I stället blir det en ljusinstallation i Perslund

ÅSTORP. Det traditionsenliga fyrverkeriet i samband med valborgsfirandet i Perslund ställs i år in med hänsyn till djur och miljö. I stället satsar kommunen på en mindre ljusinstallation.

I år blir det inget fyrverkeri i Perslund när valborg firas, något som kommunen fattat beslut om i samråd med kultur- och fritidsnämnden.

– Att avstå från fyrverkerier har diskuterats i flera år och till årets Valborgsfirande har vi av hänsyn till våra fyrbenta vänner och andra djur valt att avstå fyrverkerier och istället satsa på en mindre ljusinstallation. Och även om fyrverkeriernas negativa miljöpåverkan är omdiskuterad så känns det rätt att inte välja fyrverkerier när det finns andra alternativ, säger Jonny Norrby, kultur- och fritidschef i Åstorps kommun, i ett uttalande.

Högtiden kommer att firas med valborgsmässoeld, tal och musik i vanlig ordning. Programmet startar 20.45, Henrik Danielsson håller tal under kvällen och vid omkring 21.30 tänds brasan.

Publicerad 24 April 2019 09:49