Samira Redzepopovic.

Samira Redzepopovic. Foto: Soko Redzepovic

Sexåriga Samira söker fler tjejer till sin sport

Arrangerar motocrossläger tillsammans med idolerna

SLIMMINGE.

Samira Redzepovic vill att fler tjejer ska få upp ögonen för motocross. I sommar arrangerar hon ett läger tillsammans med sina idoler.

Av
Emma Brännman

I sommar arrangerar Limhamns MK och Skånes MX-töser ett läger för tjejer på crossbanorna vid Sturup och i Skivarp. Blott sexåriga Samira Redzepovic från Slimminge är en av initiativtagarna. Med tanke på att motorintresset funnits i familjen länge är det kanske inte så konstigt.

– Jag har tävlat i drifting i många år och Samira föddes i princip på en driftingbana. För ett år sedan tyckte vi att det var dags för Samira själv att börja med någon sport. Vi sålde driftingbilen och så började hela familjen med cross i stället, berättar Samiras pappa Soko Redzepovic.

Samira Redzepovic upptäckte snabbt att det var få tjejer som höll på med sporten. Så föddes idén om att göra någonting åt det. I sommar arrangerar hon ett läger tillsammans med sina två idoler, crossförarna Felicia Loo och Kajsa Siecke som kommer att vara tränare under lägret.

Till vardags tränar familjen Redzepovic på Sturup, i Limhamns MK, där Samira kör tillsammans med crossgruppen Skånes MX-töser. Idén till lägret för tjejer i alla åldrar spånade Samira och Soko fram tillsammans.

– Det behövs absolut fler tjejer i sporten. I dag är cirka 90 procent killar, det behöver jämnas ut. Med lägret hoppas vi kunna fånga in och lyfta de tjejer som vill köra, men kanske inte riktigt vågar av olika anledningar, säger Soko Redzepovic.

Lägret hålls den 13–14 juli. Den första dagen på Skivarps MK och den andra på Sturup. För att kunna delta i lägret krävs en egen motorcykel.

– Det blir övningar, lek, tips och bus. Alla deltagare måste föranmäla sig och det gör man direkt till mig eller Limhamns motorklubb. Det här är någonting som startade i liten skala och förhoppningsvis växer det till någonting stort, säger Soko Redzepovic.

Publicerad 24 April 2019 07:00