Ernst ska i sommar förvandla en gammal bondgård på Österlen.

Ernst ska i sommar förvandla en gammal bondgård på Österlen. Foto: Cecilia Möller/TV4

Ernst sommarparadis finns på Österlen

"Otroligt vackert"

ÖRNABERGA. En bortglömt men stilig gammal skånsk bondgård ska få nytt liv när Ernst Kirchsteiger styr skutan mot Österlen. Snart börjar inspelningarna i lilla Örnaberga.

– Huset berättar en tydlig historia så det viktigaste för mig blir att lyssna. Detaljerna berättar mycket om hur huset är byggt, och tillsammans kommer huset och jag hjälpas åt att återskapa dess forna stolthet och känsla, säger Ernst Kirchsteiger, i ett pressmeddelande.

När TV4 gick ut och sökte nya objekt bland annat på Österlen för sommarens upplaga av succéprogrammet Sommar med Ernst var intresset stort.

Godset som slutligen fångade produktionsteamets intresse ägs av ett par som länge grubblat över hur gården ska kännas. Under sommarens inspelning hjälper Ernst dem på traven med hur de ska tillvarata gårdens ursprung och samtidigt skapa ett härligt sommarboende med plats för familj och vänner.

– Österlen är otroligt vacker plats och det känns som både plats och den gamla fina skånegården inspirerar Ernst att ännu en sommar överträffa sig själv i smarta och vackra inrednings lösningar, smarriga recept och andra lifehacks. Det är helt enkelt en extraordinärt härlig och inspirerande säsong som tittarna kan se framemot, säger Clara Tengbom, exekutiv producent.

Årets säsong bäddar för nya tankar och idéer kring hur man kan värna om natur och miljö. Ernst undersöker möjligheter att skörda regnvatten och fördelar med återbruk av material och möbler. På tomten anlägger han ett stort trädgårdsland där det odlas grönsaker och sallad. Till sin hjälp har han som vanligt snickaren Mackan.

Sommar med Ernst har premiär torsdag 27 juni kl 20.00 på TV4.

Publicerad 23 April 2019 00:00