Hemtjänstpersonalen önskar heltäckande klädsel men får inget gehör från sin arbetsgivare.

Hemtjänstpersonalen önskar heltäckande klädsel men får inget gehör från sin arbetsgivare. Foto: Genrebild/makibestphoto - stock.adobe.com

Arbetsgivare vägrar köpa in byxor till hemtjänstpersonal

Ärendet har nu gått vidare till Arbetsmiljöverket

ÖSTRA GÖINGE.

Av
Paola Nordgren

ÖSTRA GÖINGE. Ett skyddsombud vid ett hemtjänstföretag i Östra Göinge har nu anmält sin arbetsgivare till Arbetsmiljöverket då arbetsgivaren inte vill köpa in byxor till sina anställda. Detta uppger ett skyddsombud i handlingar som inkommit till Arbetsmiljöverket. Ombudet och arbetsgivaren ska inte ha kunnat komma överens i frågan och ärendet lämnas nu över till myndigheten.

Enligt anmälan har skyddsombudet haft en dialog med arbetsgivaren och önskat att det köps in byxor till arbetstagarna som hör till de klänningar och tunikor som används idag. Detta för att personalen skulle få en heltäckande klädsel då de är i kontakt med olika kroppsvätskor och biologiskt material. Dessutom anser personalen att det vintertid är kallt med endast klänning eller tunika. Arbetsgivaren vill dock inte tillgodose önskemålet och ärendet har nu därför gått vidare till Arbetsmiljöverket.

Publicerad 21 April 2019 00:00