"Det var riktigt obehagligt", säger personen som fotograferade flaggan vid Ica Supermarket i Kävlinge. Foto: PRIVAT

Nazistattack mot Ica-affär på påskaftonen

Ica Supermarkets flagga utbytt mot hakkors

KÄVLINGE.

Till höger och vänster hängde Ica Supermarkets vanliga flaggor. Mitt emellan dem hängde ett hakkors, när kunderna kom till affären. "Jag blev chockad", berättar en kund som kontaktade Lokaltidningen.

Av
ANDERS G BERGQUIST

Det var på påskaftonens morgon som nazisterna slog till. Sannolikt har de varit där under natten och hissat ned en av butikens flaggor och satt upp sin egen.

– Ingen i personalen märkte något, flaggan togs ned först när kunder hade sagt till, berättar personen som tipsade Lokaltidningen. Han är tagen av det inträffade.

– Vi var chockade och tycker det var riktigt obehagligt att se flaggan. Det känns ju inte bara som ett skämt utan som om någon valt att hänga upp en symbol för något av det otäckaste som gjorts i modern tid, säger han.

På Icas presstjänst poängterar man att man inte har fått någon information om händelsen, eftersom varje butik drivs av en egen handlare och denne har ansvaret för bland annat flaggning.

– Det inträffade är mycket obehagligt, samtidigt är det skönt att händelsen uppmärksammades snabbt så att butiken kunde ta ner flaggan så fort som möjligt, säger Emelie Ericson.

Händelsen har polisanmälts för hets mot folkgrupp.

Publicerad 20 April 2019 00:00