Det finns inget som helst skydd ut mot spåret från parkeringsplatsen som var helt obevakad. Pojken sprang ut på spåret på någon sekund. Mellan tåget på bilden och byggbodarna är det bara någon meter.

Det finns inget som helst skydd ut mot spåret från parkeringsplatsen som var helt obevakad. Pojken sprang ut på spåret på någon sekund. Mellan tåget på bilden och byggbodarna är det bara någon meter. Foto: ANDERS G BERGQUIST

Hålet i staketet gjorde att pojke kunde springa ut på spåret

Fyraåringen blev ihjälkörd av tåget vid skola

KRISTIANSTAD.

Pojken som igår blev ihjälkörd av tåget vid Kulltorpskolan var fyra år. Han sprang ut genom en av flera öppningar som finns ut på spåret på grund av kommunens ombyggnationer av skolan. Under lördagen har kommunen letat efter fler öppningar mot spåret från skolgården.

Av
ANDERS G BERGQUIST

När Lokaltidningen i går var på plats strax efter olyckan fanns en stor öppning till en parkeringsplats där ett antal byggbaracker stod uppställda. I en meterstor lucka mellan några av byggbarackerna fanns inget skydd alls utan det gick att gå rakt ut på spåret. Enligt uppgift var det precis det som hände med den lilla pojken, som var på Kulltorpsskolan med anhöriga. De hade varit på fotbollsplanen och pojken sprang plötsligt ut genom luckan precis i samma sekund som tåget kom. Stora räddningsinsatser sattes in, men pojkens liv gick inte att rädda.

När Lokaltidningen var på platsen på lördagen var området igen var det fortfarande öppet till byggarbetsplatsen och man kunde gå direkt ut på spåret. Det syntes inga skyltar om att det var förbjudet att vistas på området.

På plats fanns två stycken personer som gick upp för att säkra upp spåret efter dödsolyckan.

– Vi håller på att gå igenom hela området för att se om det finns fler hål i staketet, säger en av dem.

Här miste den fyraåriga pojken livet.

Här miste den fyraåriga pojken livet. Foto. ANDERS G BERGQUIST

Bilden ovan togs strax efter olyckan, nästan exakt på den plats där dödsolyckan inträffade. Området var ännu oskyddat på lördagseftermiddagen, men staketet skulle stängas strax efteråt.

Strax efter klockan 20 i går kväll var pojken på Kulltorpsskolan med anhöriga. Delar av skolgården är avspärrad eftersom det pågår byggnadsarbeten och skolan används för närvarande inte. På flera ställen finns möjlighet att springa rakt ut på spåret, men där olyckan inträffade var det största hålet.

Den fyraåriga pojken gick på en förskola i Kristianstad och krisarbetet började direkt efter olyckan. Alla föräldrar till barn på förskolan kommer att informeras om det inträffade och pedagogerna kommer att tala med barnen om vad som hänt deras kamrat.

Publicerad 13 April 2019 20:55