Paret Ola och Lotta Wenström lämnade storstaden för Viken. Men nu har byggfirman som de anlitade lämnat in en stämningsansökan för obetalda fakturor.

Paret Ola och Lotta Wenström lämnade storstaden för Viken. Men nu har byggfirman som de anlitade lämnat in en stämningsansökan för obetalda fakturor. Foto: Lotta Venhagen/Arkiv

Tv-profilen stäms för obetalda husräkningar

Ola Wenström: ”Som ett avsnitt av Fuskbyggarna”

VIKEN.

Tv-profilen Ola Wenström och hans fru Lotta lät bygga sitt drömhus i Viken och i somras kunde de flytta in i den egendesignade villan med utsikt över Sundet och Danmark. Nu har drömmen fått sig en törn – paret har hamnat i en ekonomisk tvist med byggfirman som de anklagar för byggfusk.

Av
Mattias Grenholm

Ola Wenström är en välkänd sportprofil i tv-sammanhang och jobbet kräver att han regelbundet är i Stockholm. Men han och hans fru Lotta drömde länge om ett hus på landet och eftersom de sedan många år ofta semestrat i Viken gick tankarna dit.

De sålde en större lägenhet i Stockholm, skaffade en mindre övernattningslägenhet i huvudstaden och satsade resten av pengarna på Vikenvillan. Lotta Wenström är inredningsarkitekt och det är hon som har ritat huset.

När Lokaltidningen fick komma på besök i höstas visade paret runt i den då färdigbyggda villan.

– Det har varit en flickdröm att kunna gå in i ett hus och se havet rakt igenom. Vi ville ta in så mycket som möjligt av havets värden – stenar, gräs, sand och färgerna, sa Lotta Wenström då.

Men nu har det kommit smolk i glädjebägaren. Byggfirman som paret anlitade har lämnat in en stämningsansökan till Helsingborgs tingsrätt för obetalda fakturor. Men Ola och Lotta Wenström menar att byggfirman inte utfört arbetet på ett professionellt eller korrekt sätt och att de sedan i somras har försökt få upprättelse med hänvisning till konsumentköplagen.

”Bara att avhjälpa felen och bristerna gör att vi i grunden har ett större krav på dem än det aktuella stämningsbeloppet. Vissa delar av det här bygget känns som att vi är mitt i ett avsnitt av tv-programmet Fuskbyggarna”, skriver Ola Wenström i en kommentar till SportExpressen.

Publicerad 23 March 2019 00:00