Toby Persson (Tobe), Mattias Nederman (Zire) och Conny Charlsen (Chonne) i videon till nyskrivna

Toby Persson (Tobe), Mattias Nederman (Zire) och Conny Charlsen (Chonne) i videon till nyskrivna "Together". Foto: Privat

Musiken blev en väg framåt: "Vi har alla våra demoner"

Sydskånsk trio släpper låt för att stötta sina medmänniskor

SKURUP/YSTAD/MALMÖ.

Med sin nysläppta låt "Together" hoppas trion från södra Skåne sprida glädje och pepp. Låten handlar om att hålla ihop, och att se sina medmänniskor.

Av
Emma Brännman

Bröderna Mattias Nederman och Toby Persson bestämde sig för att skriva en låt tillsammans med kompisen Conny Charlsen. Låten heter "Together".

– Den handlar om att räcka ut en hand och att stötta sina medmänniskor, att se varandra och att ställa upp när det behövs, säger Mattias Nederman från Skurup.

Hans bror Toby Persson är bosatt i Ystad och Conny Charlsen i Malmö. Det är första gången som de gör en låt tillsammans, alla tre. De har skrivit varsin del av låten som de själva framför. Mattias Nederman är den som sjunger refrängen medan de andra två rappar.

För Mattias Nederman är musiken ett sätt att få utlopp för sina känslor.

– Jag har själv tagit mig igenom en djup depression ganska nyligen. Man går in i sig själv, tar på sig en mask, och folk runt omkring en förstår liksom inte alltid hur man verkligen mår. Att skriva musik åt mig själv och åt andra har varit ett sätt att hantera känslorna och hitta en väg framåt. Min lillebror har också varit en stor hjälp, berättar Mattias Nederman.

Senare i år släpper Mattias Nederman ett album under artistnamnet Zire. Samtliga tio spår är resultat av personliga upplevelser. Så även "Together".

– Med "Together" kände vi att vi ville nå ut, att vi vi ville peppa andra. Vi har alla våra demoner och vi tre har haft våran fair share av ångest och depression. Men tillsammans är vi starka. Det handlar låten om, konstaterar Mattias Nederman.

Publicerad 21 March 2019 07:00