Bilden är från ett annat tillfälle.

Bilden är från ett annat tillfälle. Foto: Mostphotos.com

Döms för våld mot tjänsteman efter blöt kväll på Lucky bowl

22-åringen får villkorlig dom med dagsböter som straff

HÖÖR.

Utekvällen på Lucky bowl i Höör i april förra året spårade ur helt för 22-åringen. Nu döms han i tingsrätten för våld och hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd samt ringa narkotikabrott.

Av
Anja Degerholm

De två ordningsvakterna som arbetade på nattklubben lade märke till att mannen uppträdde störande mot andra gäster. Han ska bland annat ha hällt dryck över en annan person och stått i rökrutan utanför klubben och skrutit om hur han boxat ner en kille. Vakterna beslutade sig därför för att kasta ut honom.

I samband med utkastningen ska mannen ha satt sig till motvärn, satt en armbåge i magen på en av vakterna och slagit vakten i ansiktet. Han började även skrika oförskämdheter som "jävla blatte" och utdelade upprepade dödshot mot vakten och hans familj. Han sattes därefter i handfängsel, polis tillkallades och mannen omhändertogs.

Själv uppger mannen att han inte minns så mycket av kvällen, bara att han var ganska berusad. Det han minns är att han blev slagen av en vakt och belagd med handbojor, något som gjorde honom upprörd. Han säger att han aldrig slagits i hela sitt liv och inte brukar uttala sig negativt om invandrare. Han förnekar alla gärningar utom narkotikabrott.

22-åringen döms nu för våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd samt ringa narkotikabrott, för bruk av cannabis. Straffet blir villkorlig dom och 120 dagsböter på 50 kronor. Den ena ordningsvakten yrkade på ett skadestånd, men det ogillas av rätten eftersom det handlar om "relativt begränsad våldsutövning".

Publicerad 21 March 2019 06:00